Angajații prefecturilor, în grevă de avertisment. “Salariile noastre au rămas pe loc”

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Angajații celor 42 de prefecturi din țară au fost, joi dimineață, timp de o oră, în greva de avertisment. Oamenii sunt nemulțumiți că, la nivelul bugetarilor, sunt singura structura adminstrativa în care salariile nu au crescut, din 2020 până acum.

Și cer asimilarea funcțiilor lor cu cele publice de stat. În prefecturi, salariile angajaților sunt între 2.500 și 5.000 de lei, în funcție de vechime și grad. Salariații sunt însă foarte nemulțumiți.

Lili Balaban, consilier superior prefectura Argeș: “Salariile noastre, și mă refer la colegii din instituțiile prefectului, au rămas pe loc, deja la un nivel insuficient față de anul 2020, despre ce vorbim ?! Și peste acest nivel deja insuficient au apărut acum creșterile tuturor serviciilor și produselor livrate societății”.

Livia Moga, consilier achiziții publice prefectura Argeș: “Prețul la utilități a crescut foarte mult, noi abia ne descurcăm cu plata facturilor”.

Cosmin Enescu, lider sindicatul Egalitatea: “Protestul este pentru faptul că încă din anul 2020 nu s-a aplicat legea unitară a salarizării, a fost suspendată prin mai multe ordonanțe de Guvern, iar noi am rămas la nivelul anului 2020 cu salarizarea.”

Prefectul județului Argeș spune că le înțelege nemulțumirea colegilor care lucrează în prefectura.

Radu Perianu, prefectul județului Argeș: ”Îi înțeleg! Ceea ce îi deranjează sunt discrepanțele salariale între persoane care efectuează aceeași muncă, este dreptul lor să își manifeste nemulțumirea”.

 

sursa:stirileprotv.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

O femeie a devenit vegetariană, după ce a găsit o gheară de pui în cina sa

Thu Feb 10 , 2022
O femeie în vârstă de 25 de ani a spus că nu va mai consuma carne după ce a găsit în interiorul unui pui o gheară întreagă. Mercedes Checkley a povestit că a cumpărat un pui întreg și l-a bagat la cuptor pentru a pregăti cina pentru ea și prietenii […]