Obiective turistice Targoviste, Romania

1
0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Din secolul al XIV-lea pana la jumatatea celui de-al XVII-lea, cand turcii l-au obligat pe domnitorul Constantin Brancoveanu sa mute capitala mai la sud, Targoviste a fost cel mai important oras al Munteniei. Astazi, aceasta infloritoare asezare industriala pastreaza franturi uimitoare din trecutul sau medieval.

Targoviste se afla chiar la poalele dealurilor subcarpatice, la aproximativ 80 km nord-vest de Bucuresti. Are o populatie de aproximativ 90.000 de locuitori si se poate lauda cu una dintre cele mai mari otelarii din Romania.

Data fiind multimea cladirilor de beton din oras, este greu sa te gandesti la Targoviste ca la o resedinta regala sau sa-ti imaginezi convoaiele de animale de povara care probabil treceau pe strazile acestui oras medieval, situat strategic pe o ruta comerciala.

Este chiar si mai greu de crezut ca luptele nemiloase care s-au dat aici au afectat viitorul Europei. Vestigiile spun insa o alta poveste, iar majoritatea locurilor istorice se gasesc la mica distanta unul de altul, asa ca poti merge linistit pe jos.

De vizitat in Targoviste

Obiective turistice Targoviste din Romania

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Obiective turistice Targoviste, Romania

  1. Foarte interesanta aceasta lectie despre istoria orasului Targoviste! Are o multime de vestigii unice de explorat, de la curte domneasca la galerii si manastiri. Acest articol iti ofera un ghid complet asupra obiectivelor istorice ale acestui oras fascinant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Protestul profesorilor din rural, în fața Prefecturii din Iași: „Salarizarea în învățământ e cel mai bun anticoncepțional. Cum să îți întemeiezi o familie?” Citeşte întreaga ştire: Protestul profesorilor din rural, în fața Prefecturii din Iași: „Salarizarea în învățământ e cel mai bun anticoncepțional. Cum să îți întemeiezi o familie?”

Tue Jun 6 , 2023
Câteva mii de profesori au ieșit să protesteze marți, 6 iunie, în fața Prefecturii din Iași, acuzând însă nu doar salariile mici pe care le primesc, ci și „disprețul” cu care au fost tratați, în timpul negocierilor, de către guvernanți. Cadrele didactice au cerut demnitate, respect și solidaritate din partea […]