330 de români, cercetați în Italia în cazul unei fraude de milioane de euro. Inventau identități ca să primească ajutoare

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

De Ena Stanciu, Miercuri, 09 februarie 2022, 12:50. Ultimul update Miercuri, 09 februarie 2022, 13:14 960 de suspecți, dintre care 330 de cetățeni români, sunt cercetați la Torino în cadrul unei anchete referitoare la acordarea de ajutoare de cetățenie de către statul italian, relatează cotidianul La Stampa, citat de Rador și G4 Media. Suspecții ar fi declarat identități inexistente, o adresă virtuală și un ISEE (indicatorul situaţiei economice echivalente) egal cu zero pentru a obține veniturile.
Cele aproape o mie de persoane ar fi beneficiat, în total, de ajutoare în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, sumă plătită deja. Românii au primit în total un ajutor de cetățenie de 1,6 milioane de euro, plus o plată lunară de circa 166.000 de euro. Frauda a fost descoperită după ce un cetățean român a fost surprins de agenții Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Municipale atunci când folosea mai multe carduri pentru a retrage bani de la un bancomat. Bărbatul a fost reținut, iar în urma cercetărilor a ieșit la iveală faptul că avea numeroase carduri RdC care erau emise pe numele altor persoane pentru Venitul de Cetățenie. Potrivit legii, aceste carduri nu pot fi transferate către terți. Autoritatea Judiciară a constatat că posesorii cadrurilor au declarat, prin auto-certificare, un indicator al situaţiei economice echivalente egal cu zero și reședința în Via della Casa Comunale 3, din Torino, reședința fiind obligatorie pentru obținerea Venitului de Cetățenie. Aceasta era însă o adresă virtuală, care a fost creată de Municipiul Torino pentru oferirea unei reședințe refugiaților. În plus, persoanele care dețineau cardurile nu existau de fapt.
Ulterior, autoritățile din peninsulă au descoperit, după ce au consultat informații din terminalele de evidență locală, registratura națională și sistemul informatic al forțelor de poliție, că alte 630 de persoane de alte naționalități au declarat, de asemenea, date false și reședințe fictive pentru a obține ajutorul de cetățenie. Parchetul din Tonio a decis oprirea acordării acestor venituri pentru cele 960 de persoane.

 

sursa: libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Rusia anunță că își va retrage trupele din Belarus la finalul exercițiilor militare comune

Wed Feb 9 , 2022
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat marți că Rusia îşi va retrage forţele armate din Republica Belarus după ce se vor încheia manevrele militare comune de acolo, informează DPA şi AFP, citate de Agerpres. „Pentru cei care urmăresc acest lucru îndeaproape, nimeni nu a spus vreodată că […]