Caz extrem de rar: ‘Flurona’, o combinație între gripă și coronavirus, a fost descoperită la o gravidă din Israel

1 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Caz extrem de rar: ‘Flurona’, o combinație între gripă și coronavirus, a fost descoperită la o gravidă din Israel

O gravidă internată în Israel a fost diagnosticată cu coronavirus și gripă în același timp, o combinație extrem de rară numită ‘Flurona’, potrivit presei străine.

Cazul a fost descoperit după ce tânără gravidă, nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson unde s-a prezentat cu simptome ușoare. Medicii au găsit în organismul fetei atât urme de Covid-19 cât și urme ale virusului de gripă sezonieră. Ministrul Sănătății din Israel a declarat că specialiștii analizează rezultate pentru a-și putea da seama ce înseamnă apariția acestui caz.

Femeia ar putea fi externată marți din spital. Deși este primul caz din Israel, experții se așteaptă să urmeze și alte persoane diagnosticate cu ‘Flurona’.

„Infecția simultană COVID și gripă este un pic ciudată, pentru că în medicină s-a spus întotdeauna că dacă există un virus care dă o boală, împiedică apariția alteia de la un alt virus. Explicația ar putea fi că Sars-Cov-2 cauzează un defect în producția de interferon, ceea ce deschide calea pentru celălalt virus, în acest caz cel gripal”, a declarat Roberto Cauda, profesor doctor de boli infecțioase.

Professor Arnon Vizhnitser a declarat că deși anul trecut nu au existat gravide care să ia virusul gripal, în acest sezon medicii au observat „din ce în ce mai multe gravide cu gripă”.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

MOȘ CRĂCIUN A MERS ȘI LA COPIII DIN COMUNA VULCANA-PANDELE

Wed Jan 5 , 2022
MOȘ CRĂCIUN A MERS ȘI LA COPIII DIN COMUNA VULCANA-PANDELE Și anul acesta Moș Crăciun a sosit încărcat de daruri pentru toți copiii de la Școala și Gradinițele din comună. În schimbul darurilor primite, copiii au pregătit pentru Moș Crăciun, cântece și poezii. Sperăm că am reușit să aducem bucurie […]