Un stadion ”spectaculos și unic” urmează să apară în România! Va fi al doilea cel mai scump din istoria țării

0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

Un stadion ”spectaculos și unic” urmează să apară în România! Va fi al doilea cel mai scump din istoria  țării.

 

Stadion nou la Timișoara

De asemenea, Alin Nica a transmis că stadionul va avea un aspect ”unic” (FOTO, în galeria de mai sus) și că va fi al doilea cel mai mare din România, după Arena Națională. Tot pe locul doi va fi și într-un top al costurilor, cu 137 de milioane de euro.

  • Arena Națională a costat 213 milioane de euro

Stadionul care ţine de Consiliul Judeţean, vreau să va spun în premieră că se află în stadiul de finalizare a studiului de fezabilitate. Chiar săptămâna aceasta, luni, s-a predat din partea proiectantului către Compania Naţională de Investiţii studiul de fezabilitate adaptat la cerinţele avizatorilor, cu toate avizele obţinute din plan local.

La ISU s-a respins de trei ori în aceste cinci luni de zile de când am început demersurile pentru colectarea avizelor.

Dar până la urmă am reuşit să obţinem toate avizele şi acum suntem în faza în care comisiile tehnico-economice din Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice trebuie să îşi dea acordul pe soluţia tehnică propusă de proiectant şi mai apoi să intre cu avizul Ministerului de Finanţe în şedinţa de Guvern pentru aprobarea efectivă a finanţării şi a demarării acestui proiect în teren şi în acelaşi timp permisiunea pentru noi, Consiliul Judeţean, să demolăm stadionul existent.

Cu ocazia realizării SF-ului avem şi noi randări ale aspectului noului stadion. E un aspect spectaculos, unic, un concept original, nu va avea pistă de atletism pentru că noile aşteptări ale iubitorilor fotbalului, dar şi ale celor care vor fi participanţi la evenimentele culturale şi sociale pe care le vom organiza acolo, sunt în a fi cât mai aproape de epicentrul acţiunii, ori pista de atletism îndepărtează oarecum spectatorul de focul evenimentelor.

Şi, pentru o competiţie atletică care eventual se poate desfăşura o dată pe an, nu merită să obturăm vizibilitatea şi trăirea la maxim a evenimentelor a zeci de mii de oameni, cu evenimente care se pot realiza mult mai des.

Ce mai pot să vă spun este că valoarea de proiectare a noului stadion a crescut faţă de calculul din studiul de prefezabilitate, de la 124 de milioane de euro la peste 137 de milioane de euro, fiind al doilea cel mai costisitor stadion care va fi construit în România după Arena Naţională, dar şi al doilea că mărime din ţară. 32.000 de locuri va avea.

Niciun alt stadion în afara Timişoarei nu are atât, e adevărat, la Craiova avem o cifră apropiată de această valoare, dar avem şi noi mândria noastră de bănăţeni, să fim fruntea, e adevărat, după Bucureşti şi sub acest aspect şi ţinem neapărat ca măcar simbolic numărul de locuri de pe noul stadion să fie mai mare decât oricâte alt stadion în afara Bucureştiului”, a declarat Alin Nica, pentru News.ro.

  • Timișoara a rămas fără echipă în primele două divizii după sezon recent încheiat. Poli și Ripensia au retrogradat în Liga 3

Actualul stadion din Timișoara arată jalnic

Actualul stadion din Timișoara nu mai este folosit de mai bine de un an, din cauza gradului ridicat de degradare, care poate fi observat în galeria foto de mai jos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

timi3

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a fost invitat la finala Ligii de tineret, disputata pe stadionul Eugen Popescu din Targoviste!

Wed May 31 , 2023
Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a fost invitat la finala Ligii de tineret, disputata pe stadionul Eugen Popescu din Targoviste! Distribuie daca ti-a placut...