Prețul gazelor a scăzut puternic în Europa ca urmare a producției record de energie din panouri solare

1
0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

Prețul gazelor a scăzut puternic în Europa ca urmare a producției record de energie din panouri solare

Preţul gazelor naturale în Europa a atins, marţi, cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care cererea de gaze a fost diminuată de o producţie record de energie fotovoltaică în Germania, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. În jurul orei 9:40, la hub-ul de gaze de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru Europa, cotaţiile futures la gaze erau în scădere cu 1,6%, până la 24,17 euro pentru un un Megawatt-oră, după ce, anterior, au fost înregistrate scăderi de până la 4,3%. În total, cotaţiile futures la gaze au scăzut timp de opt săptămâni la rând, cea mai lungă perioadă de scăderi săptămânale înregistrată după 2007, o inversare dramatică faţă de criza energetică de anul trecut care a dus preţul gazelor la valori fără precedent. Potrivit analiştilor, există puţine semnale că tendinţa de scădere se va opri în curând, în condiţiile în care sectorul industrial trece printr-o perioadă dificilă în contextul încetinirii economiei. În plus, energiile regenerabile îşi aduc şi ele aportul la diminuarea cererii de gaze pentru producţia de electricitate, având în vedere că, în cursul week-end-ului, Germania a produs o cantitate record de energie fotovoltaică. Potrivit datelor furnizate de bursa de energie electrică din Europa centrală (European Energy Exchange AG), producţia de energie fotovoltaică a Germaniei a atins, sâmbătă, un maxim istoric de 40.919 de Megawaţi. Ca urmare a invaziei ruseşti din Ucraina, autorităţile de la Berlin au decis să urgenteze cu un deceniu, până în anul 2035, obiectivul de a obţine 100% din energie din surse regenerabile. Analiştii de la BloombergNEF prognozează că energia din surse eoliene şi fotovoltaice va ajunge să reprezinte 76% din producţia totală de electricitate a Germaniei în 2030. O mare parte din creşterea instalării de noi panouri fotovoltaice în Uniunea Europeană are drept obiectiv „tranziţia, într-un ritm rapid, de la combustibilii fosili şi evitarea unor noi expuneri la creşterile de preţuri la energie şi ameninţările la adresa securităţii aprovizionării care au apărut în ultimele 18-24 de luni”, spune Sarah Brown, directoare de program la think thank-ul pe energie Ember. În plus, gradul de umplere a depozitelor de gaze din Europa este, în prezent, de aproape 68%, peste media multianuală de aproximativ 50% pentru acest moment al anului, şi este foarte probabil ca aceste depozite să fie reumplute mult mai devreme decât de obicei. Asta ar reduce o mare parte din riscurile de aprovizionare pentru iarna viitoare, oferind noi presiuni pentru scăderea preţurilor. De asemenea, preţul gazelor lichefiate pe piaţa din Asia a scăzut şi el la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, pe fondul cererii chinezești reduse şi ofertei consistente.

Sursa Digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Prețul gazelor a scăzut puternic în Europa ca urmare a producției record de energie din panouri solare

  1. Este totusi un lucru bun ca pretul gazelor naturale in Europa scade. Practic, acest lucru incurajeaza productia regenerabila de energie, care este o cale eficienta si durabila pentru a reduce dependenta fata de combustibilii fosili. Aceasta scadere a pretului nu face decat sa arate ca tehnologia poate fi folosita cu succes pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Acest lucru este plin de sperante, daca luam in considerare ca clima este in schimbare si ca trebuie sa identificam si sa implementam solutii pentru a salva planeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

VIDEO EXCLUSIV Scandal între directoarea de la I.L.Caragiale și Marius Nistor. "Nu știu ce caut în sindicat"; "O diversiune. Cine trădează pe cine?" Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/scandal-intre-directoarea-de-la-i-l-caragiale-si-marius-nistor-nu-stiu-ce-caut-in-sindicat-o-diversiune-cine-tradeaza.

Wed May 31 , 2023
VIDEO EXCLUSIV Scandal între directoarea de la I.L.Caragiale și Marius Nistor. “Nu știu ce caut în sindicat”; “O diversiune. Cine trădează pe cine?” Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/scandal-intre-directoarea-de-la-i-l-caragiale-si-marius-nistor-nu-stiu-ce-caut-in-sindicat-o-diversiune-cine-tradeaza.  Directorul Colegiului I. L. Caragiale, Andreia Bodea, a declarat, la Digi24, că “începe să aibă niște rezerve în ceea ce privește continuarea […]