LIPSA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

În România, forței de dezvoltare a lipsei zonelor de activitate care afectează foarte multe companii, cu activitate în diferite. Tendințele arată o continuă scădere a forței de muncă pe întreg teritoriul țării, deci un dezechilibru în ceea ce privește ceea ce privește rata de angajare și productivitate.

Pentru restabilirea acestui echilibru, atât rata de angajare, cât și productivitatea trebuie să fie în continuă creștere. Cu toate acestea, este dezamăgitor că locurile de muncă disponibile sunt într-un număr foarte mare, însă productivitatea este la polul opus, deoarece procentul persoanelor în șomaj crește odată cu numărul locurilor de muncă.

Foarte mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, aleg să nu urmeze sau forme de învățământ superior sau alte studii de formare profesională, care îi pot pregăti pentru o carieră de succes. Tocmai din această cauză, calificările forței de muncă sunt insuficiente în comparație cu nevoile pieței.

Directorii celor mai mari și cunoscute platforme de recrutare din România au mărturisit că oferta pentru locuri de muncă este mult mai mare decât în ​​anii precedenți, însă din partea candidaților este în scădere. Chiar dacă salariile au crescut, iar ofertele companiilor sunt tentante, tot nu sunt suficienți doritori.

Din cauza inflației și a avansării tehnologiei, oamenii caută locuri de muncă cu program flexibil sau part-time, bine plătite. Altfel spus, în ziua de astăzi, foarte multe persoane caută sau sursă de venit stabilă, doar că de două ori mai mare decât salariul minim pe economie, pentru care nu trebuie să se dedice prea mult.

Acum, dacă nu raportăm la situația din județul Dâmbovița, foarte multe companii sunt în căutarea unor noi forțe de muncă, iar ofertele acestora sunt foarte atractive. Angajatorii de top din județ depun foarte multe eforturi pentru a recruta cât mai multe persoane, însă fără succes. În această situație se află acele companii mari, cât și cei mici.

Un exemplu de angajator este Regata, deoarece salariile pe care le îngrijesc pozitiv oferă anagjaților sunt multe peste media pieței, beneficiile sunt multiple, se oferă bonuri de masă, programul și locul de desfășurare a activității sunt plăcute și, cu toate acestea, forța de muncă. este tot mai scăzută. Totuși, pentru restabilirea echilibrului despre care vorbeam anterior, angajații ar trebui să ofere beneficii, astfel încât aceștia să iasă din șomaj și să fie atrași de locurile de muncă. În plus, se caută atât persoane cu experiență, cât și persoane fără experiență în domeniu.

Curand, va veni momentul în care șomerii vor căuta locuri de muncă, din cauza preturilor crescute, în urma inflației. Atunci, pentru a putea face față acestor modificări, în materie de bunuri și servicii, vor căuta în continuare un loc de muncă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

CUM AFECTEAZĂ INFLAȚIA COMPANIILE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Thu Dec 15 , 2022
Într-o economie de piață, prețurile tuturor bunurilor și serviciile se pot modifica în orice moment. Atunci când se înregistrează o creștere generalizată a prețurilor bunurilor și serviciilor, are loc inflația. Altfel spus, inflația scadență monedei în timp. Încă de la sfârșitul anului 2021 sa observat o creștere rapidă a prețurilor […]