Elon Musk nu se mai alătură Twitter: ar plănui o preluare ostilă a întregii companii

0 0
Read Time:2 Minute, 52 Second

Elon Musk nu se mai alătură Twitter: ar plănui o preluare ostilă a întregii companii

Elon Musk a renunţat să se alăture consiliului de administraţie al Twitter, creând posibilitatea unei preluări ostile a companiei, ceea ce ar putea duce la o volatilitate suplimentară a acţiunilor, potrivit analiştilor, transmite CNBC.

Nici şeful Twitter, Parag Agrawal, nici Musk nu au dezvăluit motivul renunţării, iar şeful Tesla a şters ulterior o serie de tweeturi care includeau diferite propuneri pentru companie, informează News.ro.

Decizia lui Musk de a nu se alătura consiliului de administraţie al Twitter înseamnă că acesta nu va fi limitat în a deţine doar 14,9% din companie.

Acum, mulţi analişti sugerează că CEO-ul Tesla şi-ar putea consolida participaţia şi, în cele din urmă, ar putea încerca să preia controlul asupra companiei.

″Schimbarea din weekendul acesta scuteşte compania de a avea de-a face cu un director renegat care scrie pe Twitter despre discuţiile la nivel de consiliu. Acest lucru ar fi fost de nesuportat”, a scris Don Bilson, de la Gordon Haskett Research Advisors, într-o notă adresată luni clienţilor.

El a spus că reversul este că Twitter trebuie să aibă de-a face cu un investitor wild-card care deţine deja 9% din companie şi are resursele pentru a cumpăra restul de 91%.

Oricât de volatil este Musk, am putea vedea o mişcare ca aceea făcută în scurt timp. Sau nu le-am putea vedea niciodată toate aceste variante.

Această supraîncărcare sub care trăieşte Twitter acum se califică cu siguranţă drept o distragere a atenţiei a mai spus Bilson, care a subliniat declaraţia CEO-ului Twitter, Parag Agrawal, prin care a anunţat că Musk nu se va mai alătura consiliului de administraţie, în care i-a avertizat pe angajaţi cu privire la ”distragerile” care urmează.

Bilson a declarat luni, pentru CNBC, într-un interviu telefonic, că mesajele companiei au fost ”oarecum de rău augur”.

În cele din urmă, Twitter ar putea decide să înghită ”o pilulă otravitoare” sau un plan privind drepturile acţionarilor, pentru a se apăra împotriva unei preluări ostile.

Dar Bilson a scris că o astfel de măsură vine cu riscul ca ”s-ar putea să îl enerveze pe Musk şi poate că ar fi cel mai bine ca Twitter să ţină acea săgeată în tolbă pentru moment”.

Un analist al Wedbush Securities, Dan Ives, a oferit o opinie similară luni dimineaţă.

”Acesta va fi clar o situaţie neprietenoasă”, a spus Ives pentru CNBC.

Acţiunile Twitter au avut cea mai bună zi de la listarea sa la bursă, după ce participaţia de peste 9% deţinută de Musk în companie a devenit publică.

Titlurile au crescut cu încă 2% a doua zi, când compania a dezvăluit că Musk se va alătura consiliului de administraţie.

Acţiunile au fluctuat luni şi imprevizibilitatea ar putea continua.

”Deşi rămâne neclar care sunt priorităţile domnului Musk, ne aşteptăm că tweet-urile sale vor primi o atenţie sporită, ceea ce ar putea conduce la volatilitatea preţului acţiunilor”, au scris analiştii KeyBanc luni, în urma informaţiilor.

Dar partenerul director al Loup Ventures Gene Munster a spus pentru CNBC că crede că ”majoritatea dramei s-a terminat”.

Munster presupunere că ar fi fost o decizie mai inteligentă ca Musk să fi mers imediat către o preluare, dacă intenţiona să facă asta. El a mai spus că crede că preluarea Twitter pur şi simplu nu este locul în care Musk vrea să petreacă atât de mult timp.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

TÂRG TRADIȚIONAL DE FLORII ȘI DE PAȘTE PE PLATOUL DIN FAȚA SĂLII SPORTURILOR DIN TÂRGOVIȘTE

Wed Apr 13 , 2022
TÂRG TRADIȚIONAL DE FLORII ȘI DE PAȘTE PE PLATOUL DIN FAȚA SĂLII SPORTURILOR DIN TÂRGOVIȘTE De joi 14 până joi 21 Aprilie,va așteptăm la Târgul Tradițional de Florii și Paște cu o paletă diversificată de produse specifice Sărbătorilor Pascale . Brânzeturi , pastramă ,produse din carne ,miere ,vin ,miez de […]