Gest sinucigaș al militarilor ruși la Cernobîl: Ar fi condus prin ‘pădurea roșie’, fără echipament de protecție, ridicând un nor de praf radioactiv

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Gest sinucigaș al militarilor ruși la Cernobîl: Ar fi condus prin ‘pădurea roșie’, fără echipament de protecție, ridicând un nor de praf radioactiv

Trupele ruse care au capturat locul notoriului accident nuclear de la Cernobîl au ridicat nori de praf radioactiv atunci când au condus vehicule prin zona cea mai contaminată, au declarat doi lucrători ucraineni.

Vorbind cu Reuters sub protecția anonimatului, ei au spus că soldații nu purtau echipament anti-radiații în gestul lor pe care l-au descris drept „sinucigaș” – deoarece praful ar fi fost probabil inhalat.

„Un convoi mare de vehicule militare a condus pe un drum chiar în spatele unității noastre și acest drum trece pe lângă Pădurea Roșie”, a spus una dintre surse.

„Convoiul a ridicat o coloană mare de praf. Mulți senzori de radiație au indicat niveluri depășite”, a spus angajatul de la Cernobîl.

Pădurea Roșie și-a primit numele atunci când copacii s-au înroșit după explozia din 1986 de la uzina situată la aproximativ 100 de km nord de capitala Kiev.

Rusia a declarat, după capturarea centralei pe 24 februarie, că radiațiile se încadrează în niveluri normale și a susținut că acțiunile forțelor ruse au împiedicat posibile „provocări nucleare” ale naționaliștilor ucraineni.

Unul dintre angajați a spus că soldații ruși cu care a vorbit nu știau despre istoria fabricii.

„Când au fost întrebați dacă știau de catastrofa din 1986, de explozia celui de-al patrulea bloc (a centralei de la Cernobîl), nu aveau nicio idee. Nu aveau idee la ce fel de instalație se află”, a spus el.

Forțele invadatoare au părăsit acum orașul Slavutych de lângă Cernobîl, unde locuiesc cei mai mulți muncitori ai uzinei, au declarat astăzi primarul orașului și șeful interimar al uzinei de la Cernobîl.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Lege adoptată de Camera Deputaților: Romii vor putea fi inspectori şi mediatori şcolari

Tue Mar 29 , 2022
Lege adoptată de Camera Deputaților: Romii vor putea fi inspectori şi mediatori şcolari Romii care aparţin grupurilor sociale marginalizate pot fi inspectori şi mediatori şcolari, potrivit unui proiect de lege adoptat marți de plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 233 de voturi “pentru”, 3 voturi ‘împotrivă’ şi 61 de abţineri. Propunerea […]