Peste 600 de civili au fost uciși în Ucraina și aproape 3 milioane de ucraineni au fugit din țară (ONU)

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Peste 600 de civili au fost uciși în Ucraina și aproape 3 milioane de ucraineni au fugit din țară (ONU)

Cel puţin 636 de civili au fost ucişi, iar alţi 1.125 au fost răniţi în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, a comunicat luni Biroul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, conform CNN.

Bilanţul victimelor, elaborat pe baza datelor obţinute până duminică, include în plus 40 de morţi comparativ cu cifrele precedente.

Printre victime se numără 46 de minori, potrivit datelor obţinute de Naţiunile Unite. Alţi 1.125 de civili au fost răniţi în confruntările militare ruso-ucrainene.

“Cele mai multe victime civile sunt rezultatul utilizării de armament exploziv cu impact pe zone largi, inclusiv al atacurilor cu obuze de artilerie, sisteme de rachete mutiple şi bombardamente aeriene”, a transmis Biroul ONU pentru Drepturile Omului, avertizând că numărul victimelor probabil este “considerabil mai mare”.

Peste 2,8 milioane de oameni s-au refugiat în afara Ucrainei din cauza invaziei militare ruse, a mai anunţat marţi Agenţia Naţiunilor Unite pentru Migraţie.

“Oamenii continuă să fugă de războiul din Ucraina în fiecare minut. Până astăzi, peste 2,8 milioane de oameni au fugit în ţările vecine, inclusiv 127.000 de cetăţeni din naţiuni terţe”, a comunicat Agenţia ONU pentru Migraţie, prin Twitter.

“Aceşti oameni au nevoie de asistenţă continuă”, subliniază agenţia Naţiunilor Unite.

Sâmbătă, Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) anunţase că 2,59 milioane de civili din Ucraina s-au refugiat în alte ţări din cauza războiului. Cei mai mulţi refugiaţi ucraineni au ajuns în Polonia, peste 1,57 milioane.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Se prefigurează o catastrofă umanitară - Numărul refugiaților ucraineni a atins o bornă psihologică. Aproape jumătate sunt copii

Tue Mar 15 , 2022
Se prefigurează o catastrofă umanitară – Numărul refugiaților ucraineni a atins o bornă psihologică. Aproape jumătate sunt copii Numărul refugiaţilor din Ucraina a ajuns la trei milioane, a comunicat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) printr-un purtător de cuvânt citat de AFP. Bilanţul se referă doar la cei care au […]