Primarul din Mariupol: Peste 2.100 de locuitori au fost ucişi în atacurile ruse

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Primarul din Mariupol: Peste 2.100 de locuitori au fost ucişi în atacurile ruse

Peste 2.100 de locuitori din Mariupol, un oraş-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse, au fost ucişi de la începutul ofensivei, a anunţat duminică primăria, relatează AFP.

”Ocupanţii lovesc cinic şi deliberat clădiri rezidenţiale, zone dens populate, distrug spitale de copii şi infrastructurile urbane (…). Până în prezent, 2.187 de locuitori din Mariupol au murit în atacurile ruse”, a informat Primăria Mariupol pe Telegram.

Oficialii locali au declarat că au avut loc cel puțin 22 de bombardamente asupra orașului, numai în ultima zi, anunță BBC.

„Oamenii sunt într-o situație dificilă de 12 zile. Nu există electricitate, apă sau încălzire în oraș. Aproape că nu există comunicații mobile. Ultimele rezerve de alimente și apă se epuizează”, se arată într-o declarație a consiliul orașului Mariupol.

Forțele rusești au capturat periferia estică a orașului. Imagini recente din satelit arată pagube importante la nivelul infrastructurii rezidențiale și civile.

”În 24 de ore, am avut 22 de bombardamente într-un oraş paşnic. Aproximativ 100 de bombe au fost deja aruncate asupra Mariupol”, a adăugat primarul.

Mariupol, un oraş-port strategic situat între Crimeea şi Donbass, este cufundat într-o situaţie ”aproape fără speranţă”, lipsit de hrană, apă, gaz, electricitate şi comunicaţii, a anunţat vineri Medici fără Frontiere (MSF).

Mai multe încercări de a transporta ajutor umanitar spre oraş au eşuat în ultimele zile. Un nou convoi însoţit de preoţi ortodocşi cu 100 de tone de apă, alimente şi medicamente se îndreptă către Mariupol, a anunţat duminică preşedintele ucrainean Volodmir Zelenski.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Peste 600 de civili au fost uciși în Ucraina și aproape 3 milioane de ucraineni au fugit din țară (ONU)

Mon Mar 14 , 2022
Peste 600 de civili au fost uciși în Ucraina și aproape 3 milioane de ucraineni au fugit din țară (ONU) Cel puţin 636 de civili au fost ucişi, iar alţi 1.125 au fost răniţi în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, a comunicat luni Biroul Naţiunilor […]