Rusia a interzis accesul la Instagram

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Rusia a interzis accesul la Instagram

Rusia a anunţat vineri că a restricţionat accesul la reţeaua de socializare Instagram, pe care o acuză că a răspândit apeluri la violenţă împotriva ruşilor în legătură cu conflictul din Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

”În urma solicitării biroului procurorului general, accesul la reţeaua de socializare Instagram (…) va fi restricţionat în Rusia”, a declarat într-un comunicat autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor.

Site-urile sau aplicaţiile cu acces limitat devin în general inaccesibile. Este deja cazul Facebook şi Twitter, care au fost vizate de această măsură de restricţie după începerea operaţiunii militare din Ucraina, pe 24 februarie.

Vineri, autorităţile ruse au anunţat că iniţiază acţiuni legale împotriva grupului Meta, care deţine Instagram, precum şi Facebook şi WhatsApp, acuzând-o că a răspândit ”apeluri la crime” împotriva ruşilor.

Meta a anunţat joi că va face excepţii de la politica sa privind incitarea la violenţă şi ură, fără ştergerea unor mesaje ostile armatei şi liderilor ruşi, pe fondul indignării internaţionale faţă de ofensiva Moscovei în Ucraina.

Instagram este extrem de popular în rândul tinerilor ruşi. Mai presus de toate, reţeaua a devenit, de asemenea, un instrument crucial de vânzări online pentru multe întreprinderi mici şi mijlocii din Rusia, precum şi pentru artişti şi artizani, care depind de vizibilitatea lor pe această platformă pentru a funcţiona.

Instagram este, de asemenea, una dintre reţelele de socializare cele mai folosite de opozanţii ruşi, precum Aleksei Navalnîi.

Rusia este una dintre cele mai restrictive ţări în ceea ce priveşte libertatea presei şi de expresie, iar situaţia s-a deteriorat şi mai mult în ultimele săptămâni, odată cu blocarea majorităţii mass-media independente.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Primarul din Melitopol a fost răpit de soldați ruși

Fri Mar 11 , 2022
Primarul din Melitopol a fost răpit de soldați ruși Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit vineri seara, a declarat Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei. Potrivit lui Gerașcenko, primarul Ivan Fedorov a refuzat să coopereze cu invadatorii. Ivan Fedorov ar fi fost răpit de soldați […]