Un stadion legendar din România va fi demolat în acest an: ”MTS a înţeles ce vrem să facem”. A fost inaugurat în 1933

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

O arenă legendară a României, care a fost inaugurată în anul 1933, va fi demolată. Aici ar urma să fie construit un complex sportiv foarte modern, cu o investiţie estimată la 20 de milioane de euro.

Lucrările de construcţie ar trebui să înceapă în 2023, dar până atunci primăria vrea să demoleze clădirile vechi şi să lase terenul liber pentru viitorul complex.

Stadionul legendar al României care va fi demolat: ”Anul acesta terenul va fi liber de sarcini”

Stadionul ”Tineretului” din Craiova este unul plin de istorie. El a fost inaugurat în anul 1933 şi lucrările de construcţie au durat nu mai puţin de 11 ani, deoarece complexul a fost ridicat pe un teren mocirlos.

La inaugurare a asistat regele Carol al II-lea, cel care a insistat pentru construcţia acestui complex sportiv. De altfel, este şi motivul pentru care acest stadion i-a purtat numele.

Stadionul ”Tineretului” a fost prima arenă pe care a jucat Universitatea Craiova. S-a mutat aici la înfiinţare, în 1948 şi a fost casa Ştiinţei până în 1967, când s-a mutat pe stadionul ”Central”.

Acum, arena veche de aproape 90 de ani va fi demolată, scrie gds.ro. Consiliul Local Dolj a prins în noul buget banii necesari pentru ”curăţarea” terenului.

Autorităţile au alocat un milion de lei pentru demolarea contrucţiilor din cadrul complexului şi alţi 1.19 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate.

Pentru demolare, este însă necesară o hotărâre de guvern, dar Mihail Neaţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, susţine că între timp vor fi puse la punct documentaţiile şi licitaţiile:

„Conform ultimelor discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sportului, au fost întocmite documentaţiile pentru ordinul de ministru care va sta la baza hotărârii de guvern privind demolarea stadionului.

Complexul nu poate fi demolat fără această hotărâre, dar până atunci noi am dat înainte cu restul de documente.

Avem proiectarea demolarii, o să scoatem la licitaţie studiul de fezabilitate cu detaliile de execuţie, aşa că anul acesta terenul va deveni liber de sarcini“, a declarat Mihail Neaţu pentru gds.ro.

 

sursa: telekomsport.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mesajul lui Iordănescu pentru antrenori, după ce a lucrat cu Becali și Varga: „Respectați-vă principiile!” » De ce a plecat de la CFR Cluj și FCSB

Mon Feb 14 , 2022
Edi Iordănescu a detaliat motivele pentru care a plecat de la FCSB, de ce n-a mai prelungit acordul cu CFR după ce a câștigat titlul și a transmis un mesaj clar către colegii de breaslă. – Domnule Iordănescu, pe unde ați fost, inclusiv la FCSB, ați lăsat impresia că vreți ca […]