Traian Băsescu spune că Rusia nu va invada Ucraina: ”Putin nu poate câștiga”. De ce trebuie să susținem Ucraina: ”Urmăm noi”

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Fostul preşedinte Traian Băsescu scrie într-o postare pe Facebook, de ce crede că Federaţia Rusă nu va invada Ucraina, el apreciind că ”preşedintele Putin nu poate câştiga”.

Ameninţarea militară a Ucrainei face ca Rusia să fie izolată pe scena internaţională iar consecinţele izolării vor fi extrem de grele din punct de vedere economic şi politic, mai spune Băsescu, arătând că ”pentru moment, s-a ales praful din lista de pretenţii absurde ale lui Putin cu privire la ambiţia de a dicta viitorul altor state independente din regiune.

”SUA şi NATO nu au cedat, tratând Rusia ca pe o putere regională. De ce a pierdut Putin ? Iată câteva elemente ale ecuaţiei care, cred eu, îl determină pe Putin să nu invadeze Ucraina”, a scris Băsescu.

El afirmă că ”niciodată, NATO nu a promis că nu se va extinde spre Est, în spaţiul fostelor state membre ale Pactului de la Varşovia, iar Putin ştie că minte atunci când susţine public acest lucru”.

”Invadarea Ucrainei ar aduce pierderi mari armate ruse”

”Un astfel de angajament al SUA şi NATO ar fi fost înscris într-un tratat parafat şi semnat. La reunificarea Germaniei, singurul angajament asumat de NATO faţă de Rusia a fost că nu va amplasa trupe şi echipamente militare pe teritoriul fostului RDG, angajament pe care îl respectă cu stricteţe. NATO şi SUA au respins categoric pretenţiile lui Putin cu privire la punerea sub influenţa Moscovei a statelor foste parte a URSS sau foste state ale Pactului de la Varşovia şi refacerea « zonei de influenţă » a Rusiei”, spune fostul preşedinte.

Traian Băsescu mai arată că ”invadarea Ucrainei ar aduce pierderi mari armatei ruse datorită transferului de armament defensiv de ultimă generaţie către Ucraina, făcut de SUA, Regatul Unit, Ţările Baltice dar şi Turcia.

 

sursa:stirileprotv.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce a pățit Roxana Ciuhulescu imediat după eliminarea de la Survivor: „M-au urcat o oră jumate, izolată, într-o mașină” » Cât a slăbit în câteva săptămâni de concurs

Mon Feb 14 , 2022
Invitată la GSP Live, Roxana Ciuhulescu a vorbit despre Survivor 2022, reality-show-ul în care a participat și a fost eliminată din cauze medicale.  Roxana Ciuhulescu: „M-au scos din consiliu, m-au izolat și mi-au dat 4 cutii cu mâncare” „Nu am crezut nicio clipă că voi pleca. Îmi bătuse Zmărăndescu obrazul […]