Sute de service-uri auto, verificate de Garda de Mediu. S-au dat amenzi de peste 1 milion de lei

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Garda Naţională de Mediu a verificat mai multe service-uri auto din ţară. S-au dat amenzi de peste 1 milion de lei pentru nereguli în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor.

Comisariatele judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu au verificat 437 de service-uri auto.

S-au dat 103 avertismente şi 138 de amenzi în valoare totală de 1.103.965 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul gestiunii deşeurilor, evacuării apelor uzate şi pentru lipsa unor autorizaţii sau acte de reglementare.

În ceea ce privește valoarea amenzilor, pe primul loc este Călărași: 150.000 de lei, urmat de Sibiu, cu 115.000 de lei, şi Dolj, cu 70.500 de lei.

Mai multe service-uri nu aveau actele de reglementare legale, funcționau cu autorizaţia de mediu expirată sau au înscris date eronate în fişele de evidenţă a gestiunii deşeurilor.

Măsurile impuse de comisarii GNM au variat, în funcţie de fiecare situaţie din teren, de la ţinerea evidenţei deşeurilor, sortarea acestora, inscripţionarea spaţiului de depozitare cu codurile deşeurilor, până la tratarea deşeurilor, încheierea de contracte cu operatori autorizaţi în vederea valorificării deşeurilor generate din activitate sau amenajarea unui spaţiu corespunzător, împrejmuit şi securizat pentru depozitarea uleiului uzat şi prevenirea scurgerilor necontrolate.

 

sursa:gandul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Incendiu la groapa de gunoi din Sighișoara. Pompierii încearcă să stingă mai multe focare

Mon Feb 14 , 2022
Un incendiu a izbucnit la groapa de gunoi din Sighișoara. Pompierii încearcă să stingă mai multe focare. „Arde groapa de gunoi violent pe o suprafață de cca. 70-80 mp cu degajare intensă de fum”, a trasmis ISU Mureș. La fața locului au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. „Incendiul se manifestă cu […]