Situaţie revoltătoare! În ce hal au fost găsite animalele la o grădină Zoo din România!

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Situaţie revoltătoare! Au fost demarate controale la Grădina Zoologică din Galaţi, unde vizitatorii au fotografiat mai multe animale neîngrijite. Este vorba de un lup slab, rămas fără blană, şi un ponei căruia nu i-au fost curăţate copitele şi care abia se mai poate deplasa. În judeţul Gorj, o persoană fără inimă a lăsat pe drumuri doi căţeluşi.

Fotografii cu două animale aflate în suferinţă la Zoo Galaţi au fost postate de o vizitatoare indignată pe o reţea socială. „Ce se întâmplă, fraţilor, la Grădina Zoologică Galaţi? O prietenă mi-a trimis câteva poze «horror». Ce viaţă au animalele acestea? Bietul ponei abia calcă, e clar că nu a fost îngrijit corespunzător o perioadă îndelungată. Lupul e într-o suferinţă vizibilă, cu probleme de piele, abia se poate ridica de jos”, a comentat Elena Reuta pe Facebook, alături de imaginile postate.

Ana Maria Dandeş, de la “Animal Society”, a reacţionat imediat: „Nu mai trăim în Evul Mediu şi animalele trebuie respectate, îngrijite şi tratate ca atare. Suntem convinşi că există personal specializat, medici, care ar trebui să se preocupe de starea de sănătate a animalelor din Grădina Zoologică. Este inadmisibil”.

Probleme de natură dermatologică

După ce imaginile au devenit virale în mediul online, reprezentanţii Parcului Zoo din pădurea Gârboavele au luat măsuri. „Este vorba de un lup mai bătrân. Cred că are peste 30 de ani, are nişte probleme de natură dermatologică, iar ceilalţi colegi de cameră, dacă-mi daţi voie să spun aşa, nu s-au comportat prea prieteneşte cu el. Am luată măsura să-l carantinăm într-un spaţiu special amenajat”, a explicat Paul Lupoaie, reprezentantul Parcului Zoo.

”În legătură cu poneiul, trebuie să vă spun că anul trecut au fost realizate două şedinţe în care s-au curăţat copitele. Ultima a fost în luna august. Vom lua măsuri şi îl vom curăţa. Nu aş denumi neglijenţă. Secţia Grădina Zoologică e foarte dificilă”, s-a scuzat Lupoaie.

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au deplasat la Grădina Zoologică pentru verificări, fiind anunţaţi şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi. Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment.

 

sursa:click.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cum a fost salvată o alpinistă după ce a căzut în prăpastie de la 250 de metri

Mon Feb 14 , 2022
Acţiune la limită! O alpinistă în vârstă de 41 de ani a căzut sâmbătă într-o prăpastie din Bucegi, însă a fost recuperată de salvamontişti, ajutaţi de un elicopter SMURD. Femeia s-a prăbuşit 250 de metri pe Valea Albă, potrivit informaţiilor oferite de Salvamont Prahova. Alpinista a suferit multiple traumatisme, dar şansa […]