Sindicaliștii din metalurgie protestează luni în fața Guvernului. Care sunt revendicările acestora

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Sindicaliștii din industria metalurgică, în principal angajați ai ALRO Slatina și Alum Tulcea, protestează luni în fața Guvernului.

Principala reglementare a sindicaliștilor este reglementarea pieței de energie, după cum informează Agerpres.

Acţiunea este organizată de Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, Sindicatul Aluministul, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi de Sindicatul Alum Tulcea.

Ce solicită metalurgiștii

Organizațiile sindicale cer reglementarea pieței de energie, prin limitarea prețurilor gazelor naturale și energie electrică pentru cel puțin un an, la valoarea din decembrie 2020.

De asemenea, protestatarii mai solicită instituirea unei diferențe de tratament între clienții non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat prin OUG 81/2019 și cei care au beneficiat de prevederile acestei ordonanțe.

De asemenea, sindicatele cer eliminarea exceptării beneficiarilor OUG 81/2019 de la plafonarea preţului energiei electrice şi plafonarea preţului acesteia la cel mult 750 lei/Mwh.

Sindicaliștii din metalurgie au protestat și la începutul lunii

Sindicaliștii din metalurgie au protestat și pe 4 februarie în fața Guvernului, având solicitări similare.

La acea dată, ei s-au declrat nemulțumiți de faptul că societățile comerciale din industria metalurgică nu beneficiază de plafonarea prețurilor la energie, propusă de autorități.

„Principalul motiv este faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă din data de 25.01.2022 (…) se exceptează de la plafonarea energiei electrice şi a gazelor naturale pentru intervalul 01.02 – 31.03.2022 clienţii non-casnici care au primit ajutor de stat. Acest lucru este complet incorect, întrucât, practic, nu a fost ajutor de stat, ci ‘returnarea sumelor de bani pe care Alro le-a achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei”, spuneau organizațiile sindicale.

Ei au cerut ca Guvernul „să limiteze preţurile aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020 pentru cel puţin un an (legea prevede posibilitatea prelungirii până la 3 ani), precum şi interzicerea exportului de energie electrică şi distribuirea acesteia către consumatorii industriali şi casnici”.

 

sursa:gandul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

ASF a lansat un site de educaţie financiară, pentru copii și adulți. Ce pot afla persoanele care vor să aibă cunoştinţe în acest domeniu

Mon Feb 14 , 2022
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat edutime.ro, un site de educaţie financiară, cu proiecte, programe şi informaţii pentru persoanele care vor să aibă cunoştinţe în domeniul financiar. Astfel, noul site s-a transformat dintr-un portal de prezentare a activităţii într-o resursă de proiecte, programe şi informaţii pentru persoanele care vor […]