Secretul din Perdasdefogu, un mic oraş italian care stabileşte un nou record: Al zecelea locuitor care împlineşte vârsta de 100 de ani

0 0
Read Time:2 Minute, 46 Second

Perdasdefogu, oraşul de munte situat pe insula Sardinia, a stabilit un record mondial pentru longevitate. Vittorio Lai, poreclit Pistol, a ajuns sâmbătă la centenar şi a devenit cel mai recent locuitor care atinge vârstă de 100 de ani. El încă şofează, vânează mistreţi şi de-a lungul vieţii a mărturisit că a avut „sute” de locuri de muncă.

Vittorio Lai şi-a câştigat porecla după ce şi-a ucis primul mistreţ la vârsta de 13 ani. „Am luat puşca tatălui meu, şeful grupului de vânătoare”, a declarat el pentru ziarul La Nuova Sardegna într-un articol scris de istoricul Giacomo Mameli. „În acele vremuri, vânătoarea elibera oraşul de foame.” De obicei, întregul oraş se reuneşte pentru a marca împlinirea a 100 de ani, dar, din cauza restricţiilor legate de coronavirus, Lai a sărbătorit doar cu familia şi câţiva prieteni. El a spus că a avut „sute” de locuri de muncă de-a lungul vieţii. „Am fost cioban, muncitor, muncitor de depozit şi bucătar, dar fără să ştiu să gătesc.” Soţia lui, Maria, are 97 de ani. „Ea a vrut să devină călugăriţă”, a spus Lai. „Şi aşa am spus: „Bine atunci, voi deveni preot sau călugăr”.   Săptămâna aceasta, lui Pistol i se va alătura o altă centenară, Piuccia Lai care nu are nicio reţinere să urce într-un avion pentru a-şi vizita fiii din Milano. Odată cu împlinirea vârstei de către femeie, numărul total al persoanelor de peste 100 de ani din oraş ajunge la 10 dintr-un număr total de 1.765 de oameni.

Vittorio Lai şi-a câştigat porecla după ce şi-a ucis primul mistreţ la vârsta de 13 ani. „Am luat puşca tatălui meu, şeful grupului de vânătoare”, a declarat el pentru ziarul La Nuova Sardegna într-un articol scris de istoricul Giacomo Mameli. „În acele vremuri, vânătoarea elibera oraşul de foame.” De obicei, întregul oraş se reuneşte pentru a marca împlinirea a 100 de ani, dar, din cauza restricţiilor legate de coronavirus, Lai a sărbătorit doar cu familia şi câţiva prieteni. El a spus că a avut „sute” de locuri de muncă de-a lungul vieţii. „Am fost cioban, muncitor, muncitor de depozit şi bucătar, dar fără să ştiu să gătesc.” Soţia lui, Maria, are 97 de ani. „Ea a vrut să devină călugăriţă”, a spus Lai. „Şi aşa am spus: „Bine atunci, voi deveni preot sau călugăr”.   Săptămâna aceasta, lui Pistol i se va alătura o altă centenară, Piuccia Lai care nu are nicio reţinere să urce într-un avion pentru a-şi vizita fiii din Milano. Odată cu împlinirea vârstei de către femeie, numărul total al persoanelor de peste 100 de ani din oraş ajunge la 10 dintr-un număr total de 1.765 de oameni.   Piuccia Lai îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 21 februarie la Milano, unde se va întâlni cu primarul Giuseppe Sala. „Am trăit prin foame şi război, în timpul fascismului şi al democraţiei, şi am votat pentru prima dată ca femeie pe 2 ianuarie 1946”, a spus ea. „Am întâlnit 10 papi, de la Pius al X-lea la Bergoglio.” Sardinia a fost identificată drept una dintre cele cinci regiuni ale lumii care au concentraţii mari de oameni ce au depăşit borna secolului. În prezent, 534 de persoane de pe insulă au peste 100 de ani, scrie The Guardian.

sursa;adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Inima și ușa lovite de jandarmi. Mesajul de dragoste al MAI pentru Valentine's Day 2022

Mon Feb 14 , 2022
Ziua Îndrăgostiților a fost foarte repede adoptată de către români, ulterior ajungând și la administrația României. Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, mesajul de dragoste a venit de la prima oră a dimineții. Pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este recunoscută de către internauți pentru glumele […]