Se pregăteşte ridicarea restricţiilor sanitare. Care sunt argumentele autorităţilor

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Atât ministrul Sănătăţii, cât şi premierul anunţă discuţii asupra măsurilor de relaxare anti-COVID la jumătatea lui februarie. Asta în condiţiile în care, cu două excepţii, toate judeţele au depăşit incidenţa de 7 infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Începând de mâine, autorităţile sanitare dau startul discuţiilor despre ridicarea unor restricţii impuse de starea de alertă care a intrat în vigoare pe 7 februarie. Cel puţin aşa au anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi premierul Nicolae Ciucă.

Asta deşi numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în România continuă să fie ridicat: aproape 12.000, duminică, şi 18.000, cu o zi înainte. Ultima raportare arată că toate judeţele, cu două excepţii – Vaslui şi Suceava – au depăşit incidenţa de 7 la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni. Oraşul Otopeni din judeţul Ilfov deschide topul incidenţei cu o rată de 47,64 la mie – cea mai mare din ţară – urmat de municipiul Sibiu – cu 46,14 la mie şi municipiul Bucureşti – cu 38,1 la mia de locuitori, cea mai mare înregistrată până acum. În clasamentul judeţelor cu incidenţe care bat spre 30 la mie sunt şi Timiş – 27,88, Ilfov – 27,83, Sibiu – 26,98, Cluj – 26,84.

Ce argumente au autorităţile  Chiar dacă cifra infectărilor rămâne ridicată, ne situăm pe o pantă descendentă şi, în plus, valul 5 este dominat de o variantă a coronavirusului care nu duce la forme grave de boală, chiar dacă este mai contagioasă, susţin autorităţile. „Am făcut un studiu, el a fost finalizat la sfârşitul săptămânii trecute. Peste 350 de probe de la pacienţi internaţi în secţiile ATI, de la toate secţiile ATI din ţară, au fost secvenţiate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“. Rezultatele preliminare: 12,5% dintre pacienţi au varianta Delta, restul – varianta Omicron. Deci unul din opt dintre cei care sunt la secţiile de Terapie Intensivă au infecţie cu varianta Delta”, a declarat, sâmbătă, Alexandru Rafila.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Un inventator din Dâmboviţa vrea să îl concureze pe Elon Musk şi să creeze o maşină electrică autonomă

Mon Feb 14 , 2022
Cunoscut pentru invenţiile sale, mai degrabă districtive, cum ar fi diplomatul care se încarcă de la soare, microfonul capabil să filmeze şi să stocheze sute de mii de melodii, Liviu Minescu, din judeţul Dâmboviţa, gândeşte la scară mult mai mare. Inventatorul dâmboviţean vrea să îl concureze pe Elon Musk şi […]