Scheletele a doi îndrăgostiţi, găsite în curtea unei foste mănăstiri din Cluj!

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Mister! Scheletele a doi îndrăgostiţi au fost scoase la lumină de arheologii din Cluj-Napoca, în curtea unei foste mănăstiri dominicane din oraş. Cei doi au murit în urmă cu aproximativ 500-600 de ani, iar povestea lor aşteaptă încă să fie descifrată.

Arheologii au făcut o descoperire tulburătoare, acum câţiva ani, în curtea unui monument medieval din Cluj-Napoca, fosta mănăstire Dominicană, în care se află acum Liceul de Muzică. Specialiştii au găsit, în acelaşi sicriu, două schelete ţinându-se de mână.

Potrivit istoricilor, cei doi îndrăgostiţi au murit în jurul vârstei de 30 de ani, iar povestea lor ascunde o mare dramă. Descoperirea a fost făcută în 2013, iar „Romeo şi Julieta” vor fi acum “vedete” ale unei expoziţii organizate de un centru comercial, în perioada 14 – 28 februarie 2022, de Valentine’s Day.

„Scheletele, care aparţin unui cuplu de tineri, un bărbat şi o femeie, sunt aşezate faţă în faţă şi se ţin de mână”, dezvăluie Adrian Rusu, cercetător principal la Institutul de Arheologie şi Istoria Artei din cadrul Academiei Române din Cluj-Napoca. ”Este un caz ciudat, nu ştiu să se mai fi găsit aşa ceva în România.

Povestea lor aduce aminte de cea a lui Romeo şi a Julietei. Am descoperit că bărbatul a murit în urma unui accident, osul sternului fiind spart. Probabil că femeia a făcut un infarct la aflarea veştii. Altă explicaţie nu găsim”, explică Rusu pentru adevarul.ro.

Îndrăgostiţii ar fi trăit între secolele XV şi XVI. Deşi s-a speculat că tinerii s-ar fi sinucis, arheologul are un contraargument serios. În cazul unei sinucideri, ar fi fost de neconceput ca ei să fie îngropaţi la mănăstire. „Este vorba despre perioada Evului Mediu cuprinsă între anul 1450, când a fost construită mănăstirea, şi 1550. Cei doi au avut o situaţie materială bună. Pentru a fi înmormântat la mănăstire, trebuia plătită o sumă mare de bani”, încheie cercetătorul.

 

sursa:click.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Toți au făcut ochii mari! Incredibil cum a putut să iasă la plimbare Adam Sandler! Ținuta face toți banii

Mon Feb 14 , 2022
Nu ai zice că e o mare vedetă! Recent, Adam Sandler a ieşit cu câinele la plimbare cu o ţinută neglijentă. În altă zi a fost surprins cu pantalonii căzuţi fiind împreună cu soţia sa! Actorul Adam Sandler (55 de ani), binecunoscut mai ales pentru rolurile din filmele Billy Madison […]