Retrogradează direct, apoi se desființează! Bătălia din play-out, zguduită

0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

Dinamo și Clinceni vor lupta pentru un loc de baraj, fiindcă o retrogradată direct va fi Gaz Metan, rămasă fără bani, fără jucători. Neplătiți, fotbaliștii au încercat să-i convingă pe oamenii din club să-i lase să plece, dar nimeni nu și-a asumat să semneze rezilierea contractelor, așa că nume importante au rămas captive până la vară.

Din niște formații condamnate să retrogradeze, Dinamo și Clinceni ajung să aibă chiar șanse mari de a prinde ultimul loc pentru barajul de salvare-promovare. Adversară ar urma să fie a treia clasată din liga a doua. Cum s-a ajuns la calculele acestea?

riza deja existentă la Gaz Metan a devenit azi una fără cale de rezolvare. Jucătorii au încercat să-i determine pe oamenii din club să-i elibereze, fiindcă era ultima zi din mercato, ultima lor șansă de a-și mai putea găsi alte echipe. Oamenii care au mai rămas în club au refuzat să-și asume să le semneze rezilierea contractelor. “Dar când l-ați vândut pe Yuri la CFR și ați încasat 100.000 de euro a avut cine să semneze transferul!”, au insistat fotbaliștii. Argumentul nu le-a folosit la nimic.

Jucătorii nu mai au cum să scape de la Mediaș până la vară. Neplătiți de patru luni, ei nu au notificat clubul ca să solicite încasarea salariilor. Procedura aceasta e una preliminară depunerii unui memoriu pentru a deveni liber. Dacă ar fi urmat pașii regulamentari, ar fi avut ocazia să fi depus azi memoriile și după judecarea lor să semneze cu alte cluburi.

Străinii ar mai avea mici șanse să “evadeze”: să rupă contractele și să deschidă procese direct la FIFA, un privilegiu de care românii nu se bucură. FIFA le-ar oferi un certificat de transfer provizoriu, valabil până la judecarea litigiilor, doar că perioada de transferări a fost închisă în aproape toate ligile din Europa. Ar fi liberi și nu ar mai avea unde să se angajeze. Sub contract cu Gaz Metan mai sunt câțiva străini buni, cu cote bune în campionatul românesc: De Moura, pe care Dinamo pândea să-l ia dacă ar fi putut, Chamed, Matricardi.

Ilie Poenaru pleacă de la Gaz Metan

Supărați că nu pot pleca, fotbaliștii nu vor nici să se antreneze, nici să mai joace. Antrenorul Poenaru a condus azi un antrenament cu puțini jucători, doar aceia care n-au mers la sediul clubului ca să ceară ruperea contractelor. Dintre titularii din partida cu CFR, una pe care Gazul a pierdut-o cu 1-2 cu un gol încasat în ultima fază, nouă nu vor să participe la meciul cu Dinamo, programat vineri. 

“Câinii” ar beneficia, așadar, de avantajul de a fi primii care vor întâlni o trupă a Mediașului subțiată rău. Pentru ca jocul acela să aibă loc, Gazul ar trebui să completeze lotul cu câțiva juniori, dintre aceia pe care i-a înregistrat la Liga Profesionistă.

Ilie Poenaru nu mai crede nici el că ar fi capabil să o scoată la capăt și va pleca mâine de la Mediaș, dacă nu cumva o să apară vreo minune. Fără fotbaliști, fără bani, clubul arată ca unul sortit să retrogradeze. Coborârea în liga a doua ar face să dispară drepturile TV, sursa principală de venit, ceea ce ar conduce către faliment.

 

sursa:gsp.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

MM Stoica a pus ochii pe un jucător din Liga 1: „Îmi place foarte mult, deși pare supraponderal”

Mon Feb 14 , 2022
Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, l-a lăudat pe Idriz Batha (29 de ani), mijlocașul central de la UTA. Mai întâi, oficialul FCSB-ului a găsit o explicație pentru lipsa de eficiență a arădenilor în fața porții. UTA nu a marcat nici împotriva lui Dinamo (0-0), deși „câinii” au terminat partida în […]