Recomandările prof. Ciurea pentru creier şi întregul organism. Băutura perfectă de dimineaţă

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Prima băutură pe care trebuie să o consumăm dimineaţa este un pahar de apă la temperatura camerei, recomandă neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar. Medicul nu recomandă însă cafea după ora 17.00, „doar ca să rezistăm mai mult”.

„Câteva recomandări pentru creier (şi întregul organism): Trezirea să fie cât mai de dimineaţă. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă şi să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineaţa: de respirat aer curat în faţa geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată. Micul dejun. Fără grabă, fără ştiri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe şi legume proaspete, dar nu din cele importate, şi vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, seminţe, migdale, alune, piersici, peşte slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură şi un pahar de vin. Pledez pentru peşte. Alcoolul în exces afectează centrii nervoşi!”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, într-o postare pe o reţea de socializare.

Neurochirurgul atrage atenţia şi asupra unui fenomen tot mai frecvent care apare în organism ca urmare a suprasolicitării. „Vrem – sau ni se cer – prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obişnuit să muncim foarte mult, să “întindem” timpul pentru performanţe de scurtă durată. Nu se poate ca unei persoane să îi dai în acelaşi timp cinci comenzi, că se pierde. Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numeşte nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului. Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru îl începi, du-l până la capăt. Pentru că acţiunile neterminate rămân în creier, ca nişte reziduuri”, a subliniat Vlad Ciurea, într-o altă postare.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cu ce fel de afaceri se ocupă TJ. Miles de la Survivor. Un concept unic în România

Mon Feb 14 , 2022
Tj Miles este de la Survivor 2022 este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri de pe YouTube, dar puțini știu că “băiatul rău” al competiției este implicat într-un business cât se poate de serios. Tj Miles este concurentul care a stârnit intrigi încă din primele zile ale competiției, din cauza atitudinii […]