Războiul informațiilor în criza din Ucraina: în lupta cu Putin, SUA îi dezvăluie repetat fiecare mișcare posibilă

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Scopul acestei neobișnuite campanii de dezvăluiri este de a amâna posibila invazie, de a-l face pe liderul de la Kremlin să regândească costurile politice, economice și umane ale unei astfel de acțiuni militare sau de a-i îngreuna capacitatea de a justifica războiul, spun experții citați de New York Times.
După multă vreme în care a primit lecții de război informațional din partea lui Vladimir Putin, SUA încearcă să îl bată pe maestru la propriul lui joc. În ultimele săptămâni, administrația Biden a detaliat mișcările forțelor speciale ruse în apropierea granițelor ucrainene, a expus un plan al Moscovei de a fabrica un pretext pentru o invazie, a descris destul de amănunțit planurile de război, a avertizat cu privire la costurile umane dramatice ale invaziei și a sugerat că unii ofițeri ruși au îndoieli cu privire la intențiile lui Putin. Apoi, vineri, consilierul lui Joe Biden pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, a anunțat că există semne credibile privind o invazie iminentă. Alți oficiali au explicat sub acoperirea anonimatului că anunțul a fost generat de noi informații care sugerează că atacul ar putea avea loc chiar miercuri, deși la nivel oficial, această clarificare foarte exactă a fost respinsă. Avertismentele, negate vehement de Rusia și temperate parțiale de Kiev, au stârnit temeri în întreaga Europă și au declanșat ceva neliniște în Ucraina, unde multe misiuni diplomatice străine au fost parțial evacuate sau mutate spre vestul țării. Bursele au avut de suferit, iar multe zboruri au fost deviate, pentru a evita spațiul aerian ucrainean, de teama unei rachete rătăcite.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Lavrov i-a sugerat lui Putin, într-o discuție televizată, să acorde mai mult timp diplomației în criza ucraineană

Mon Feb 14 , 2022
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a propus, luni, președintelui Vladimir Putin ca Moscova să continue pe calea dialogului diplomatic cu Occidentul pentru a obține garanțiile de securitate solicitate, în condițiile în care tensiunile provocate de criza ucraineană par să escadeleze zilnic, informează Reuters. Șeful diplomației ruse i-a spus lui […]