Prognoza meteo. Vreme neobişnuită în ultima lună de iarnă. Cât de cald se anunţă

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Vremea se încălzeşte uşor la început de săptămână, însă nu scăpăm de ploi în sud şi sud-vest şi de ninsori în zona montană. Miercuri, 16 februarie, mercurul din termometre va ajunge la 16 grade Celsius.

Luni, 14 februarie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, însă încălzirea se va simţi mai accentuat în regiunile vestice.  Cerul va fi temporar noros; în cursul zilei vor fi ploi slabe sau burniţă izolat în sud şi sud-vest, iar noaptea în Banat, în Crişana şi în Maramureş va ploua local şi vor fi ninsori şi lapoviţă în zona montană aferentă. Izolat vor fi condiţii de polei.   Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 10 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 3 grade Celsius în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va forma ceaţă.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de cele normale la mijlocul lunii februarie. Cerul va avea înnorări temporare, iar în orele dimineţilor vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade Celsius, iar cea minimă va fi de minus 2 – minus 1 grad Celsius, mai scăzută în zona periurbană spre minus 4 grade Celsius.   Valori de temperatură peste cele normale   Marţi se face şi mai cald. Meteorologii anunţă că valorile termice vor continua să crească uşor, astfel că, în mare parte din ţară, se vor situa peste cele normale la această dată. În vest şi nord-vest, cerul va fi temporar noros şi pe alocuri, mai ales ziua vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, dimineaţa şi noaptea local va fi nebulozitate joasă şi se va forma pe arii restrânse ceaţă, asociate izolat cu burniţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade Celsius, iar cele minime, între minus 4 şi 6 grade Celsius.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

George Soros a investit 2 miliarde de dolari în maşini electrice, vrând să rivalizeze cu Tesla

Mon Feb 14 , 2022
Miliardarul George Soros a cumpărat, printr-un fond de investiţii, acţiuni de 2 miliarde de dolari la o companie americană care vrea să rivalizeze cu Tesla, dar care nu a vândut nici 1.000 de vehicule în 2021, scrie Reuters. Soros Fund Management a achiziţionat 19.835.761 de acţiuni la producătorul de camionete […]