Povestea cutremurătoare a băiețelului cu “oase de sticlă”. Adrian are nouă ani și suferă de o maladie rară, iar oasele lui se frâng la orice mișcare greșită

0 0
Read Time:3 Minute, 15 Second

Adrian Covaci, din Bocsig, județul Arad, are doar nouă ani și s-a născut cu o boală ereditară extrem de gravă, osteogeneza imperfectă, cunoscută ca boală a oaselor de sticlă.

Oasele băiețelului sunt atât de fragile încât orice mișcare greșită poate duce la o ruptură. În cei nouă ani de viață, Adrian a suferit zeci de rupturi. Cele mai mari probleme sunt la picioare, fapt pentru care nici nu se poate deplasa decât dacă se târăște. Momentan, Adrian nu are un cărucior cu rotile, pentru că este prea mic să se descurce, dar mai ales pentru că a dezvoltat o frică de a se deplasa sau a rămâne singur. Așa că este dependent părinții săi, mai ales de mama, care îl poartă peste tot în brațe.

Aș vrea să fie și el la fel ca toți copiii, să fie bine să se joace ca toți ceilalți copii. De multe ori plânge, că vede copiii că se joacă și aleargă și el nu poate să alerge după ei. Atunci, eu alerg cu el în brațe după ceilalți copii și așa ne jucăm. Ne e greu, dar ce putem să facem. Eu stau mereu cu el acasă. Nu de mult a avut piciorul rupt și mânuța. Am avut luni când și de două ori pe lună i s-a rupt piciorușul. Am fost și i-am pus piciorul în ghips și când am ajuns acasă i s-a rupt și celălalt”, spune Laura Covaci, mama copilului.

Tatăl: „E foarte greu cu banii”

Laura este ajutată de către soțul său și de mama sa, pentru că mai are două fetițe, tot minore și ele. Din păcate, de curând, au aflat că și bunica lui Adrian suferă de cancer. Ea nu poate supraviețui decât cu terapiile necesare și medicamente contra durerii.

Adrian Florin Covaci, tatăl copilului lucrează pe unde poate. În momentul de față nu are un loc de muncă stabil, pentru că nu are școală și nu se poate angaja.

„Eu am patru clase și nu prea găsesc de lucru. E foarte greu cu banii. Lucrez pe unde pot cu ziua. Dacă știți pe cineva care mă poate angaja, aici, în zona noastră, de mâine m-aș angaja”, spune Florin.

Campanie umanitară pentru Adrian

Impresionați de cazul său, tinerii de la o asociație umanitară din Arad au declanșat o campanie umanitară să-l ajute pe Adrian, cu bani pentru tratamente și pentru condiții care să-i facă o soartă mai ușoară.

Boala lui Adrian, este foarte rară doar aproximativ 500.000 de oameni diagnosticați în întreaga lume. În prezent nu există găsește un tratament care să vindece boala ci doar să reducă efectele ei. În luna martie, părinții îl vor duce la un medic specialist, care vine la Timișoara să-l vadă, dar toți medicii care l-au văzut până acum au fost foarte sceptici și le-au spus părinților că nu va putea să trăiască, dar noi am cunoscut persoane care trăiesc cu această boală și au ajuns la o vârstă înaintată, 60-70 de ani. Având în vedere că ea afectează toate oasele, dinții, auzul și poate reda o insuficiență a valvelor cardiace, singura salvare pentru el este un mod de viață cât mai protector, ceea ce părinții îi oferă, terapii și un tratament care să să-i ofere vitaminele necesare. Noi am strâns bani și i-am asigurat tratamentul, strângem în continuare bani. I-am ajutat și să-și facă două camere, pentru că stăteau și în niște condiții destul de grele”, spune Cristina Gligor, reprezentanta Asociației Speranța pentru România.

Tinerii voluntari strâng în continuare bani pentru Adrian, așa că cei care doresc să-i sprijine o pot face donații în conturile asociației, cu mențiunea pentru Adrian Covaci.

Donații se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank, BRD, CEC BANK și Banca Transilvania, cu mențiunea pentru Adrian Covaci.

Denumire: Asociatia SPRO (Speranță pentru Romania)

CUI: 41026636

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Alexandru Rafila spune că în două, trei săptămâni am putea scăpa de purtarea măștii pe stradă. Există, însă, o condiție

Mon Feb 14 , 2022
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, luni, că în două, trei săptămâni am putea scăpa de purtarea măștii pe stradă. Totul depinde, însă, de numărul infecțiilor zilnice și de cifra persoanelor internate la Terapie Intensivă. „Într-un interval de două, trei săptămânii s-ar putea întâmpla acest lucru (să se renunțe la […]