Mircea Geoană, îngrijorări legate de Rusia şi China: „Nu mai vreau niciodată așa ceva pentru mine și copiii mei!”

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Mircea Geoană a vorbit despre actuala situaţie politică, la nivel internaţional şi despre alianţele care se vor forma în urma conflictului din Ucraina. Adjunctul secretarului general al NATO a subliniat că intrăm într-o nouă eră a marilor puteri care îşi împart lumea, China fiind iar în prim-plan. Geoană a spus că e important ca statele democtratice să ţină piept unui alianţe China-Rusia, pentru a nu ajunge iar într-o situaţia ca în perioada comunistă.

Întrebat, la Digi 24, dacă vor apărea noi alianţe şi dacă putem vorbi de NATO versus China şi Rusia, Mircea Geoană a precizat că am intrat în era competiţie între marile puteri. În plus, adjuctul secretarului general al NATO a declarat că cea mai importantă schimbare pe plan politic şi economic, la nivel internaţional, este plasarea Chinei ca super-putere mondială.

„Am reintrat – este o realitate pe care trebuie să o recunoaștem și trebuie să o internalizăm ca atare – în era competiției între marile puteri. Iată că istoria este mai puțin liniară, mai puțin predictibilă și am reintrat într-o competiție între marile puteri. Cea mai importantă transformare de geopolitică și geoeconomie din ultimele secole probabil este reapariția Chinei ca super-putere mondială. Este o realitate și n-are rost să ne ascundem de acest lucru”, a spus Mircea Geaonă.

China, mai puternică la nivel internaţional decât Rusia

Diplomatul consideră China o putere mult mai importantă decât Rusia, pentru că are o populaţie şi un potenţial economic mai mari.

Este o țară care față de Rusia are un potențial economic mult mai mare, are populație mai numeroasă, are ingrediente de putere chiar mai mari decât ale Federației Ruse”, a mai explicat Mircea Geoană.

 

sursa:click.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Secretul din Perdasdefogu, un mic oraş italian care stabileşte un nou record: Al zecelea locuitor care împlineşte vârsta de 100 de ani

Mon Feb 14 , 2022
Perdasdefogu, oraşul de munte situat pe insula Sardinia, a stabilit un record mondial pentru longevitate. Vittorio Lai, poreclit Pistol, a ajuns sâmbătă la centenar şi a devenit cel mai recent locuitor care atinge vârstă de 100 de ani. El încă şofează, vânează mistreţi şi de-a lungul vieţii a mărturisit că […]