Mesajul lui Iordănescu pentru antrenori, după ce a lucrat cu Becali și Varga: „Respectați-vă principiile!” » De ce a plecat de la CFR Cluj și FCSB

0 0
Read Time:3 Minute, 3 Second

Edi Iordănescu a detaliat motivele pentru care a plecat de la FCSB, de ce n-a mai prelungit acordul cu CFR după ce a câștigat titlul și a transmis un mesaj clar către colegii de breaslă.

– Domnule Iordănescu, pe unde ați fost, inclusiv la FCSB, ați lăsat impresia că vreți ca tot timpul să se facă doar ca dumneavoastră.
– Da! Nu sunt absolut deloc maleabil la partea tehnică. Sunt dispus că fac o muncă în echipă, să ascult opinii, să înțeleg ierarhia și să mi-o însușesc. Dar când e vorba de partea tehnică, tot timpul am plecat de la ideea că dacă ești antrenor ești cel mai bine pregătit din punct de vedere tehnic.

– De aici și divergențele cu Gigi Becali?
– Subiectul e deja trecut. Totuși, ca să nu evit întrebarea, am considerat că au fost niște promisiuni și înțelegeri inițiale pe care nu le-am mai putut ține sub control. În ciuda rezultatelor, pe care nu le poate contesta nimeni, și a contextului foarte greu, au ieșit la suprafață niște lucruri care afectau. Și atunci aveam două căi: să plec și să-mi asum o bilă neagră că nu mi-am dus la final contractul sau, a doua, să prelungesc agonia, să ajungem la un impas care ar fi făcut mult rău echipei.

– Ați preferat să mergeți pe linia asta și…?
– Am preferat să-mi respect principiile! Eu cred că lucrul ăsta ar trebui încurajat și apreciat, nu doar în ceea ce mă privește. Și în ceea ce privește masa tânără de antrenori. Doar așa putem să facem lucrurile funcționale.

– Credeți că n-ați fi putut colabora deloc cu Gigi Becali?
– Ba da, cred că aș fi putut.

– Și de ce n-ați avut răbdare?
– N-a fost vorba de răbdare fiindcă am avut-o. A fost vorba despre dorința imediată a patronului de a face lucrurile într-un fel.

Edi Iordănescu: „Cei de la FCSB au vrut să mă irite”

– A intervenit peste dumneavoastră?
– N-avea cum să se întâmple asta. Dacă-mi asumam asta eram și acum acolo. Nu vorbim cu perdea. Știm că-și dorește să fie implicat și poate înțeleg, că este patronul clubului. Investește enorm și trebuie apreciat din multe puncte de vedere. Însă eu când m-am pus la masa discuțiilor, și a fost a treia sau a patra oară, am spus că vreau niște lucruri clare și concrete.

– Dar…
– Atunci când lucrurile n-am mai fost funcționale am făcut acest pas în spate și mi-am asumat plecarea. Nu cred că puteam să fac altfel lucrurile ca să rămân acolo. Mi-a părut rău că am plecat pentru că veneam din postura de campion al României și-mi doream să reușesc la clubul unde mă regăseam. Aveam mare încredere în jucători și am mers cu convingere să fac lucruri bune.

– Ați primit o adresă de la FCSB. Acolo scria că primiți bani ca o pomană!
– Da… Am simțit la momentul respectiv că au vrut mai mult să mă irite pe mine. Am depășit repede momentul. Vreau să vă spun un lucru. Printre primele lucruri pe care le-am făcut când am preluat echipa națională a fost să deschid un canal de discuții cu cluburile. Prin acest demers am avut inclusiv o discuție cu Gigi Becali și l-am asigurat că voi pune pe primul loc interesul naționalei.

– Că nu aveți niciun resentiment.
– Jucătorii care merită vor fi convocați. Una-i una, alta-i alta. Supărarea mi-am spus-o și i-am spus-o și patronului personal. Am avut inclusiv în public o poziție. A fost un episod și încerc să mă inspir din toate. Mi s-a mai întâmplat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

FCSB - Chindia 3-2. Emil Săndoi, după „brambureala” din repriza secundă: „Știți care e problema mea?”

Mon Feb 14 , 2022
FCSB a revenit în partea secundă a meciului cu Chindia Târgoviște și s-a impus, scor 3-2. Emil Săndoi (56 de ani) nu a fost mulțumit de atitudinea elevilor lui din partea secundă.  Chindia, formație recunoscută pentru organizarea defensivă, a intrat cu un avantaj de două goluri la pauză. Emil Săndoi […]