Mai multe state europene au renunțat la măsurile anti-COVID. OMS critică decizia: „E prematur”

0 0
Read Time:59 Second

Zece state europene au anulat până acum măsurile impuse de pandemie sau au anunțat că urmează treptat ridicarea restricțiilor. Deși acestea înregistrează rate de vaccinare mari, OMS avertizează că nu a venit încă sfârșitul pandemiei și încă este nevoie de precauție.
Deși valul cinci al pandemiei de COVID-19, generat de varianta Omicron, a lovit toată lumea cu putere, mai multe state europene au anunțat deja ridicarea tuturor restricțiilor impuse de criza sanitară. În același timp, unele au început să ridice măsurile anti-COVID treptat, promițându-le cetățenilor o primăvară fără reguli stricte.
Previziunile dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS, arată că 60% din europeni se vor infecta cu Omicron până în martie. Libertatea a realizat o centralizare a statelor care au anunțat intrarea într-o nouă fază a pandemiei, în care restricțiile sunt eliminate complet sau parțial. În zece state europene care au luat astfel de măsuri rata de vaccinare este de peste 60%, cea mai mică fiind în Cehia.  Totuși, OMS declară că este prea devreme pentru a începe eliminarea restricțiilor anti-COVID-19, având în vedere că în majoritatea statelor se înregistrează un număr mare de decese asociate SARS-CoV-2.

 

sursa:viva.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Traian Băsescu spune că Rusia nu va invada Ucraina: ”Putin nu poate câștiga”. De ce trebuie să susținem Ucraina: ”Urmăm noi”

Mon Feb 14 , 2022
Fostul preşedinte Traian Băsescu scrie într-o postare pe Facebook, de ce crede că Federaţia Rusă nu va invada Ucraina, el apreciind că ”preşedintele Putin nu poate câştiga”. Ameninţarea militară a Ucrainei face ca Rusia să fie izolată pe scena internaţională iar consecinţele izolării vor fi extrem de grele din punct […]