Lavrov i-a sugerat lui Putin, într-o discuție televizată, să acorde mai mult timp diplomației în criza ucraineană

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a propus, luni, președintelui Vladimir Putin ca Moscova să continue pe calea dialogului diplomatic cu Occidentul pentru a obține garanțiile de securitate solicitate, în condițiile în care tensiunile provocate de criza ucraineană par să escadeleze zilnic, informează Reuters.
Șeful diplomației ruse i-a spus lui Putin că Statele Unite au înaintat propuneri concrete privind reducerea riscurilor militare, dar răspunsurile din partea Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice nu au fost satisfăcătoare. Într-un schimb de replici televizat, Putin a fost arătat întrebându-l pe Lavrov dacă există vreo şansă de a se ajunge la o înțelegere care să răspundă îngrijorărilor de securitate ale Rusiei sau dacă Occidentul trage de timp și ține Moscova într-un șir de negocieri complicate. „Noi am avertizat nu doar o singură dată că nu vom permite negocieri nesfârşite pe problemele care cer o soluţie astăzi”, i-a răspuns Lavrov. Dar „trebuie să spun că există întotdeauna şanse”, a punctat acesta, subliniind că vorbește în calitate de ministru de Externe. „Mi se pare că posibilităţile noastre sunt departe de a fi epuizate. În această etapă, aş sugera continuarea şi extinderea lor”, a adăugat șeful diplomației ruse.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cea mai mare companie aeriană din Ucraina, obligată să-şi evacueaze avioanele de la Kiev

Mon Feb 14 , 2022
Ukraine International Airlines, cea mai mare companie aviatică din Ucraina, a fost somată de companiile de asigurări să-și evacueze toate aeronavele de pe teritoriul Ucrainei, pe fondul tensiunilor de la graniță, transmite Digi24. Compania Ukraine International Airlines a fost anunţată de asiguratori că poliţele nu mai sunt valabile pe teritoriul […]