Gabriela Firea a vorbit despre banii de pensii şi vârsta de pensionare: „I-am convins pe colegi să renunţe la acea idee năstruşnică”

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a afirmat că partidul din care face parte a reușit să-și convingă colegii din coaliție să înceapă negocierile la Bruxelles privind procentul din PIB care poate să fie alocat pensiilor.

Parlamentarul PSD a mai spus că membrii partidului din care face parte au convins PNL să renunțe la propunerea privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani, potrivit b1tv.ro.

„Partidul Social Democrat a reuşit să impună în cadrul coaliţiei demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB de 9,4% pentru pensii.

Cu toate problemele și refuzurile, cu toate acuzaţiile că nu susţinem reforma şi că venim cu măsuri populiste, deși nu mi se pare un populism să aibă o viaţă decentă, echipa noastră de negociere a reuşit să-i convingă pe colegii de coaliţie să renunţe la acea idee, eu o numesc chiar năstruşnică, devastatoare pentru seniorii noştri, cu obligativitatea muncii până la 70 de ani.

Adică ce să facă, să muncească şi să nu se mai bucure de vârsta a treia? Cine poate şi doreşte să continue, deci la cerere, să existe această posibilitate, dar nu obligativitate”, a declarat, joi seara, Gabriela Firea.

„Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani”

Ministrul Familiei a subliniat că PSD vrea investiții, dar, în același timp, nu trebuie uitați oamenii aflaţi la nevoie.

„Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate.

Noi nu putem să acceptăm acest mod de a conduce o ţară”, a mai spus senatoarea.

 

sursa:gandul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Touroperatorii estimează o creștere de 20% a turismului la Marea Negră, atât în România, cât și în Bulgaria, față de 2021. Cu cât au crescut prețurile

Mon Feb 14 , 2022
Operatorii din turism se așteaptă la o creștere de 20%, față de anul trecut, a numărului de turiști, pe ambele litoraluri, românesc și bulgăresc, de la Marea Neagră. Românii sunt dornici să își facă vacanțele la mare la vară, chiar dacă se vede o creștere cu 10-15% a prețului, dar […]