G7, pregătit să impună sancţiuni cu „consecinţe masive” pentru Rusia în cazul unei noi agresiuni împotriva Ucrainei

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Miniştrii de Finanţe din cadrul G7 au dat asigurări luni că sunt pregătiţi să impună, „într-un termen foarte scurt”, sancţiuni economice şi financiare cu „consecinţe masive şi imediate economiei ruse”, în cazul unei agresiuni militare a Rusiei împotriva Ucrainei, relatează AFP, potrivit news.ro.

„Prioritatea noastră imediată este de a susţine eforturile vizând dezamorsarea situaţiei”, afirmă într-un comunicat miniştrii de Finanţe din Regatul Unit, Statele Unite, Franţa, Canada, Germania, Italia şi Japonia. Însă „orice nouă agresiune militară a Rusiei împotriva Ucrainei va face obiectul unui răspuns rapid şi eficient”, dai asigurări Grupul celor şapte (G7) mari puteri industriale, prezidat anul acesta de către Germania. Cancelarul german Olaf Scholz este aşteptat luni la Kiev, iar maţi la Moscova, în vederea continuării eforturilor diplomatice pentru dezamorsarea crizei ruso-ucrainene, care riscă să escaladeze spre o invazie a Rusiei în Ucraina. Această criză geopolitică, catalogată drept cea mai gravă din Europa de la sfârşitul Războiului Rece, a afectat luni pieţele bursiere europene, îngrijorate de posibilitatea unui atac militar. Pieţele europene, de la Milano la Paris şi la Frankfurt, au pierdut 3% la începutul şedinţei. Indicele principal al Bursei din Moscova a scăzut, de asemenea, cu 5%, luni dimineaţa, în timp ce rubla rusească s-a depreciat din nou faţă de euro.

sursa: adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Recomandările prof. Ciurea pentru creier şi întregul organism. Băutura perfectă de dimineaţă

Mon Feb 14 , 2022
Prima băutură pe care trebuie să o consumăm dimineaţa este un pahar de apă la temperatura camerei, recomandă neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar. Medicul nu recomandă însă cafea după ora 17.00, „doar ca să rezistăm mai mult”. „Câteva recomandări pentru creier (şi întregul organism): Trezirea să […]