Ex-procurorul Ion Diacov, citat la Procuratură: Mi se impută un articol care prevede până la 12 ani de închisoare

0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Fostul procuror al municipiului Chişinău Ion Diacov riscă între 6 şi 12 ani de închisoare pentru exces de putere şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acesta a fost citat de procurori în calitate de bănuit şi a fost îndemnat să se prezinte cu un avocat. Anunţul a fost făcut luni, 14 februarie, de către Ion Diacov.

Ion Diacov consideră că este persecutat ilegal pentru faptul că a criticat guvernarea PAS, mai ales după reţinerea procurorului general, Alexandru Stoianoglo. „Am primit “citaţie” de a mă prezenta la procurorul pe misiuni speciale, controlat personal de domnul Robu, care de ceva vreme este socotit Procuror General. Mi se propune să vin cu avocat, ceea ce presupune că îmi pot pune şi cătuşe, doar articolul 328 al.3,p.d, (exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu), care mi se impută prevede de la 6 la 12 ani puşcărie! Nu-i glumă! Cred că deloc nu este întâmplător că în aceeaşi zi am primit citaţie la judecată fiind acţionat de către fostul şef al d.Robu, Viorel Morari, despre care se vorbeşte că conduce Procuratura din umbră în locul lui Ghitoroagă. Acesta insistă să-i plătesc 50.000 lei pentru lezarea onoarei şi demnităţii, pe care el cică le are”, a scris Ion Diacov pe Facebook.

„Azi în R.Moldova nimeni nu se mai miră de abuzurile justiţiei, în special cele ale procurorilor. Dimpotrivă, dacă trece o zi fără VIP arestări de senzaţie, fără percheziţii spectaculoase cu zeci de mascaţi SIS,CNA şi MAI toţi se miră, de parcă cineva o fi anulat răsăritul soarelui. Moldovenii se deprind cu sadismul zilnic al dezmăţului procurorilor aidoma deprinderilor soldaţilor ucraineni cu războiul, care din 2014 zilnic tot aşteaptă bombardamentele şi atacurile teroriştilor. După arestul ilegal al Procurorului General Stoianoglo, după circul organizat cu percheziţionatea teatrală cu mascaţii SIS şi batjocora înscenată celor 14 foşti deputaţi comunişti cu reţinerea ilegală a celor cinci în frunte cu doamna Ivanov, se lasă impresia, că procurorii noştri au “verde” la tot ce se mişcă împotriva “sensului”, a celor, care îşi permit să critice justiţia lui Litvinenco”, a spus Diacov. Diacov consideră că „este un atac concertat” asupra dânsului din partea procurorului general interimar, Dumitru Robu, controlat de guvernarea PAS, şi al “şefului” său Viorel Morari, controversatul şef al Procuraturii Anticorupţie din perioada guvernării lui Vlad Plahotniuc.  „Să fie oare acest dezmăţ al procurorilor o simplă răfuială organizată de odiosul procuror plahotniuchist V.Morari sau în spate este o comandă politică, care are scop de a-mi astupa gura prin intimidări?”, a adăugat Diacov.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Carnavalul de la Veneţia, ediţia 2022: O paradă a bărcilor a deschis evenimentul

Mon Feb 14 , 2022
O paradă a bărcilor colorate de pe Marele Canal a deschis ediţia din 2022 a carnavalului de la Veneţia. La bord se aflau oameni costumaţi şi mascaţi, iar pe pod şi mal erau vizitatori care imortalizau momentul. Pentru a fi evitată aglomeraţia, nicio ambarcaţiune privată nu a avut voie să se […]