Duma de Stat, două proiecte de rezoluție pentru ca Rusia să recunoască independența ”republicilor” Donețk și Lugansk din Ucraina

0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse, pregătește două proiecte de rezoluție prin care independența autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk din Ucraina ar putea fi recunoscută de Rusia.

Criza de la granița ucraineană rămâne la cote alarmante, iar strategii militari și analiștii politici au conchis, de mai mult timp, că Vladimir Putin poate ordona o invadare a Ucrainei în orice moment – având forța militară necesară -, numai că ar fi nevoie și de un ”motiv” plauzibil pentru o astfel de intervenție.

Potrivit unor surse Interfax, în Duma de Stat sunt pregătite două proiecte de rezoluție prin care criza de la granița ucraineană nu ar fi detensionată, ci ar atinge un nivel care ar putea fi caracterizat drept ”incandescent”.

Dacă o astfel de informație va fi confirmată, președintelui Vladmir Putin i se va solicita, în Duma de Stat, să recunoască independența RPD (Republica Populară Donețk) și RPL (Republica Populară Lugansk).

”Problema este extrem de importantă și responsabilă. Washingtonul intensifică tensiunile, furnizează arme Ucrainei împreună cu țările europene, Kievul continuă să nu respecte acordurile de la Minsk. Toate acestea reprezintă amenințări și riscuri pentru viața cetățenilor și compatrioților noștri care trăiesc în Lugansk și Donețk”, a declarat preşedintele Dumei, Veaceslav Volodin, potrivit Interfax.

”Preşedintele Zelenski ignoră Acordurile de la Minsk, NATO vrea să ocupe Ucraina”

Într-o asemenea situație, separatiștii pro-ruși din respectivele ”republici” autoproclamate ar putea cere intervenția Rusiei, ceea ce ar duce la o reacție militară a Ucrainei, iar de aici și până la un scenariu de război nu mai este decât un pas.

Vor fi luate în considerare – și aduse în atenția Dumei de Stat marți, 15 februarie – cele două proiecte alternative. În primul caz, documentul – înaintat Dumei de Stat de către deputații Partidului Comunist – odată adoptat, va fi trimis imediat președintelui Vladimir Putin.

În al doilea caz, documentul – înaintat Dumei de către deputații partidului Rusia Unită, cel mai puternic partid din Rusia, partidul lui Vladimir Putin – va fi transmis, mai întâi, Ministerului Afacerilor Externe și altor agenții guvernamentale de la Moscova pentru a fi analizate, după care ”se va putea reveni la luarea în considerare”.

”Vedem că preşedintele (n.red. – ucrainean) Zelenski ignoră Acordurile de la Minsk (n.red – pentru soluţionarea conflictului din Donbas). NATO vrea să ocupe Ucraina. Şi una, şi cealaltă pot rezulta într-o tragedie. Nu putem permite acest lucru”, a mai spus preşedintele Dumei.

Conform acestuia, ”trebuie găsită o soluţie” pentru garantarea securităţii cetăţenilor ruşi din Donbas, cărora Rusia le-a distribuit peste 700.000 de paşapoarte.

 

sursa:gandul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Marcel Ciolacu: Nu susţin nicio majorare de taxe, nici anul acesta, nici anul viitor. Codul fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie

Mon Feb 14 , 2022
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că nu susţine, nici anul acesta, nici anul viitor, vreo majorare de taxe. El a precizat că și Codul fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie, asumată în Programul de guvernare. „Anul acesta, eu nu susţin nicio majorare de taxe. Nici anul viitor nu […]