Descoperirea cercetătorilor: Celulele B de memorie joacă un rol esenţial în protejarea de COVID-19 şi alte boli grave

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Oamenii de ştiinţă analizează rolul deosebit de important pe care unele celule le joacă în protejarea organismului în faţa bolilor grave. Totul pleacă de la cercetări legate de virusul SARS-CoV-2.

Celulele B de memorie au fost descoperite cu mai bine de jumătate de secol în urmă. Dar oamenii de ştiinţă abia încep să înţeleagă rolul crucial pe care îl joacă în protejarea oamenilor de boli grave, relatează BBC.

În octombrie 2020, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Rockefeller din New York a lansat un proiect pentru a încerca să anticipeze care forme periculoase de Covid-19 ar putea apărea în viitor. Oamenii de ştiinţă au fost conştienţi de faptul că SARS-CoV-2 va suferi mutaţii, devenind mai contagios şi mai virulent.

Scopul oamenilor de ştiinţă, arată BBC, a fost să creeze o versiune artificială a proteinei spike Covid-19 – proteina pe care virusul o foloseşte pentru a pătrunde în celulele noastre – care ar putea evita toate tipurile cunoscute de anticorpi de protecţie care au fost găsite în sângele supravieţuitorilor Covid-19.

Virusologii au creat un virus pseudotip, care a fost conceput astfel încât să nu aibă suficient material genetic pentru a se replica, permiţând oamenilor de ştiinţă să-l modifice şi să înţeleagă cum se comportă fără niciun fel riscul ca acesta să scape.

Când noul virul creat a fost testat pe sângele persoanelor care s-au vindecat de Covid-19 în 2020 şi apoi au fost vaccinaţi multe luni mai târziu, anticorpii lor au putut să se lege de virus şi să-l neutralizeze complet.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Danut Damian

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Guvernul, precizări privind tensiunile din Coaliţie: Schimbarea unui ministru este responsabilitatea premierului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect

Mon Feb 14 , 2022
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat, luni dimineaţă, că nu există în prezent niciun subiect referitor la schimbarea unui ministru, pe fondul informaţiilor apărute în acest sens. „În urma apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit […]