Cum a fost salvată o alpinistă după ce a căzut în prăpastie de la 250 de metri

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Acţiune la limită! O alpinistă în vârstă de 41 de ani a căzut sâmbătă într-o prăpastie din Bucegi, însă a fost recuperată de salvamontişti, ajutaţi de un elicopter SMURD.

Femeia s-a prăbuşit 250 de metri pe Valea Albă, potrivit informaţiilor oferite de Salvamont Prahova. Alpinista a suferit multiple traumatisme, dar şansa ei a fost că era însoţită pe traseu, iar partenerul ei a sunat imediat după ajutor. Femeia a fost recuperată din prăpastie cu ajutorul unui elicopter SMURD.

„Cum accidentul s-a produs la o altitudine de 2.075 de metri, o acţiune terestră ar fi durat ore bune. Am luat rapid decizia de a solicita sprijinul unui elicopter, acesta venind de la Târgu Mureş”, au explicat salvatorii montani. Aceştia îi sfătuiesc pe alpinişti şi pe turiştii obişnuiţi să nu plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeţii montane.

Destin tragic pentru Silvia Murgescu, o alpinistă care și-a găsit sfârșitul în munți

Un caz recent care a cutremurat o țară întreagă este cel al alpinistei Silvia Murgescu, originară din Focșani, iubitoare de munte și cu experiență în domeniu, și-a pierdut viața în Munții Bucegi, pe 12 ianuarie, chiar de ziua ei de naștere.

 

sursa;click.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cum arată viaţa într-un sat ucrainean distrus

Mon Feb 14 , 2022
Trăiesc printre ruine! Puţinii locuitori ai satului Nevelske din estul Ucrainei îşi duc viaţa cu greu, permanent înfricoşaţi de noi atacuri care pot surveni în orice moment. Înconjurat de câmpuri albe pustii şi îngropat într-o pătură groasă de zăpadă, satul Nevelske din regiunea Donbas, estul Ucrainei, este aproape abandonat. A […]