Condamnat pentru uciderea unui celebru disident comunist, deținutul Marian Clită face mărturii cutremurătoare din închisoare: ”Nu regret nimic din ce-a fost, este clar”

0 0
Read Time:59 Second

Cazul lui Marian Clită, fostul colaborator al Securității, condamnat pentru uciderea disidentului comunist Gheorghe Ursu, a fost unul dintre cele mai mediatizate în presa ultimelor trei decenii din România. În 1985, Clită l-ar fi bătut până la moarte pe inginerul Gheorghe Ursu, după ce ar fi fost mutat, intenționat, de Securitate în aceeași celulă cu disidentul de la acea vreme. După eliberarea condiționată, Marian Clită a părăsit România și a recidivat. Pe 1 martie 2010, a comis o nouă crimă. El a ucis-o pe stewardesa Vera Vildmyren, o norvegiană de 42 de ani, într-o cameră de hotel din Copenhaga. A strangulat-o și a lovit-o cu o bară de metal, iar azi execută ultima parte a pedepsei într-o închisoare din România.

Marian Clită a fost, un timp, deținut la Giurgiu, ulterior a fost transferat la Drobeta-Turnu Severin, iar, în prezent, este închis la Penitenciarul Rahova. De acolo, a acceptat să facă mărturisiri ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a refuzat realizarea unui interviu față în față, dar reporterii speciali ai GÂNDUL au reușit să obțină mărturiile lui Clită într-un schimb amplu de corespondențe.

 

sursa:gandul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

A murit Alan Brinn, fostul jucător al clubului britanic Gloucester Rugby. „Gândurile noastre se îndreaptă către cei dragi ai lui”

Mon Feb 14 , 2022
Alan Brinn, fostul jucător al clubului britanic de rugby „Gloucester Rugby„ a murit, sâmbătă, la vârsta de 81 de ani. Vestea tristă a fost confirmată de clubul său, care a și transmis un mesaj emoționant, prin intermediul Facebook. O adevărată legendă, Alan Brinn a jucat de 574 de ori în […]