Cine stă în spatele lui George Simion și AUR, de fapt, conform lui Liviu Dragnea. Surpriza e colosală

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Încă de la apariția formațiunii conduse de George Simion și Claudiu Târziu s-au făcut mai multe speculații despre cine s-ar afla în spatele acesteia și de unde susținerea și evoluția pe scena politică românească. Una din speculații, conform fostului lider PSD, ar fi că susținerea AUR vine din partea omului de afaceri Cristian Burci, dar și din partea lui Sebastian Ghiță. Cât adevăr stă în aceste afirmații, rămâne ca Liviu Dragnea să dovedească.

Ascensiunea formațiunii „AUR”, condusă de George Simion

După alegerile parlamentare din decembrie 2020, subiectul naționalismului a reapărut în politica românească. Subiectul a fost o problemă cheie în restul Europei în ultimul deceniu.

În România a intrat pe scena publică abia după alegerile parlamentare din 2020, odată cu intrarea în Parlamentul României a formațiunii conduse de George Simion. Alegerile din România din 2020 au adus în parlament un nou partid naționalist, Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR).

Odată cu apariția AUR în politica populară, România se aliniază acum la tendințele mai largi din Europa. Totuși, având în vedere rolul istoric al naționalismului în țară, ascensiunea sa este un fenomen sensibil, dacă nu tragic.

Un ultim sondaj electoral, realizat de INSCOP, după aproape doi ani de la alegeri, arată o creștere în opțiunile electorale ale românilor de 20%, punând astfel AUR imediat după PSD și cu mult înaintea PNL-ului.

În tot acest timp, acțiunile liderului George Simion au atras critici dure, atât din spectrul politic, cât și în spațiul media public. Numai ultimul eveniment din Camera Deputaților, altercația cu Virgil Popescu, i-a atras liderului AUR mai multe antipatii, pentru modul în care s-a desfășurat în ședința de lucru. Ulterior, organele de justiție s-au autosesizat, trecând la instrumentrea unui dosar penal de ultraj.

 

sursa:playtech.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Un stadion legendar din România va fi demolat în acest an: ”MTS a înţeles ce vrem să facem”. A fost inaugurat în 1933

Mon Feb 14 , 2022
O arenă legendară a României, care a fost inaugurată în anul 1933, va fi demolată. Aici ar urma să fie construit un complex sportiv foarte modern, cu o investiţie estimată la 20 de milioane de euro. Lucrările de construcţie ar trebui să înceapă în 2023, dar până atunci primăria vrea […]