Carnavalul de la Veneţia, ediţia 2022: O paradă a bărcilor a deschis evenimentul

0 0
Read Time:52 Second

O paradă a bărcilor colorate de pe Marele Canal a deschis ediţia din 2022 a carnavalului de la Veneţia. La bord se aflau oameni costumaţi şi mascaţi, iar pe pod şi mal erau vizitatori care imortalizau momentul. Pentru a fi evitată aglomeraţia, nicio ambarcaţiune privată nu a avut voie să se alăture paradei.

„Pentru mine, purtarea acestui costum este un simbol al renaşterii. Îmbrăcându-mă aşa, sper să aduc un pic de carnaval la Veneţia şi sper să văd de data aceasta multe măşti spectaculoase”, a afirmat Matteo, turist din Vicenza. Carnavalul a fost reluat după 2 ani de pauză. Presa locală a relatat că în jur de 80.000 de persoane au venit pentru eveniment, inclusiv 32.000 de turişti străini. În anii trecuţi participau la carnaval în jur de 3 milioane de vizitatori, scrie Digi24.  Italia a renunţat vineri la purtarea măştii în aer liber, dar autorităţile din Veneţia au cerut oamenilor să o păstreze în zonele aglomerate. Carnavalul se va desfăşura în acest an până pe 1 martie.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Suspectul în dubla crimă de la Iaşi ar putea fi eliberat. Ce au cerut procurorii

Mon Feb 14 , 2022
Suspectul în cazul dublei crime din Iaşi, Ahmed Sami El Bourkadi, a cerut să fie eliberat din arest. Studentul marocan ajunge luni, 14 februarie, în faţa judecătorilor, care vor decide dacă vor prelungi sau nu arestul preventiv. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au cerut ca arestarea […]