Canada îşi retrage militarii din Ucraina

0 0
Read Time:55 Second

Canada a decis „relocarea temporară” în Europa a unei părţi din personalul militar ce staţionează în Ucraina, din cauza situaţiei din regiune, a anunţat, duminică, Anita Anand, ministrul canadian al Apărării, scrie AFP.

Ministrul precizează, într-un comunicat, că această repoziţionare temporară „de elemente” din contingentul afectat de pregătirea armatei ucrainene „nu înseamnă finalul misiunii” militarilor canadieni, ci permite Canadei să „recentreze eforturile asigurând securitatea membrilor forţelor armate canadiene”.

Ottawa nu a oferit precizări despre numărul de militari concentraţi sau despre locul repoziţionării lor.

Aproximativ 200 de militari canadieni sunt desfăşuraţi din 2015 în Ucraina în cadrul misiunii UNIFIER, vizând să contribuie la pregătirea forţelor ucrainene.   „Forţele armate canadiene rămân angajate faţă de poporul ucrainean şi misiunii lor de a creşte capacităţile Forţelor de securitate din Ucraina”, asigură Ottawa.    Statele Unite au raportat la sfârşitul săptămânii retragerea din Ucraina a 160 de soldaţi care antrenau forţele ucrainene.

Canada a anunţat sâmbătă închiderea temporară a ambasadei sale de la Kiev şi transferul operaţiunilor sale în biroul temporar din Lvov (vest), din cauza „deteriorării situaţiei cauzate de desfăşurarea de trupe ruse la frontieră”.

sursa;adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

O şansă pentru copiii din satele uitate. Proiectul „c@rte în sate”, susţinut de Corpul European de Solidaritate

Mon Feb 14 , 2022
Caravana lecturii va ajunge în zece comunităţi rurale pentru a lucra în special cu copiii care au dificultăţi de citire. Proiectul „c@rte în sate va facilita accesul la carte şi lectură pentru un număr de peste 200 de copiii din sate dezavantajate. Asociaţia “Eu, tu şi ei” Focşani anunţă,  Ziua […]