“Bicicleta zburătoare” costă 92.000 de dolari

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Drona Jetson One, numită astfel după serialul de desene animate ”The Jetsons”, a fost lansată în octombrie 2021, poate prinde viteze de până la 100 km/h şi poate străbate 35 km. A fost creată de o firmă suedezo-poloneză şi a trecut toate testele de avizare ale Autorităţii Aeronautice Civile.

Practic, oricine îşi poate comanda o astfel de bicicletă în cursul acestui an şi le va fi livrată în 2023, evident în limita capacităţii de producţie a companiei, informează Daily Mail. Ultimul test al lui Jetson One, care cântăreşte 86 kg şi poate transporta o persoană de 85 kg, a fost făcut deasupra unui râu şi a decurs impecabil, se arată pe site-ul companiei, care are sediul în Suedia.

Deşi atât în Parlamentul European, cât şi în celelalte instituţii legiuitoare din SUA, Canada, Australia şi Mexic se discută pe marginea unei legi care să permită şi să reglementeze utilizarea de aparate de zbor urbane uşoare, chiar din anul 2018, încă nu s-a ajuns la un consens.

Practic, Jetson One, unul dintre primele prototipuri care a primit avizele de utilizare, va putea funcţiona în afara oraşelor şi a zonelor populate. Ceea ce face ca micuţa ”bicicletă zburătoare” să fie ideală pentru navetişti, pentru că poate fi lăsată la marginea oraşelor şi să asigure tranziţia de acasă până în proximitatea serviciului.

Bateria montată pe Jetson One este din Litiu-Ion şi are o autonomie de aproximativ 20 de minute, putând să asigure o deplasare pe 35 km. Caroseria este din aluminiu şi este ridicată de la sol la aproximativ 3 metri înălţime cu ajutorul a patru motoare electrice dotate cu rotor.

Părintele acestui proiect ambiţios, Peter Ternström, spune pentru Daily Mail că ”în doi-trei ani compania noastră va produce aeronave care să asigure transportul a patru persoane pe distanţe mai lungi, pentru că viitorul este clar că aparţine dronelor”.

Conform site-ului companiei, în 2022 vor fi livrate nu mai puţin de 12 aeronave clienţilor din SUA, Suedia, Italia, Brazilia, Mexic, Spania şi Germania. Iar în 2023, alte 96 de ”biciclete zburătoare” vor ajunge la cei care au plasat comenzile şi şi-au configurat aeronavele Jetson One.

 

sursa:click.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Un bărbat a murit după ce a băut șampanie contaminată cu un drog foarte puternic

Mon Feb 14 , 2022
Un bărbat a murit după ce a băut șamapanie ce conținea o cantitate foarte mare de ecstasy. Alte șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat a decedat după ce a băut șampanie contaminată cu drogul ecstasy, într-un restaurant din Germania. În urma primelor investigații, autoritățile au stabilit că sticla […]