Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie a clarificat afirmaţiile cu privire la posibilitatea neaderării ţării sale la NATO

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a clarificat, luni, afirmaţiile făcute recent cu privire la posibilitatea renunţării ţării sale de a adera la NATO, spunând că Kievul nu are de gând să abandoneze planurile în acest sens, potrivit Reuters.

Întrebat dacă Ucraina se răzgândeşte în privinţa ambiţiei de a se alătura NATO, ambasadorul Vadim Pristaiko a declarat pentru BBC: „Nu, asta nu, şi sunt bucuros că pot să clarific situaţia”. Pristaiko a mai spus la BBC că afirmaţiile anterioare sunt rezultatul unei neînţelegeri.

„Nu facem parte din NATO acum şi pentru a evita războiul suntem pregătiţi pentru multe concesii şi asta facem în dialogul cu ruşii”, a spus Pristaiko. „Nu are nimic de-a face cu NATO, fapt care este înscris în Constituţie”, a subliniat diplomatul ucrainean. „Nu reprezintă o amânare a ambiţiilor noastre de a fi în NATO, este vorba de faptul că acum nu facem parte din familie, aşa încât trebuie să căutăm altceva, cum ar fi acorduri bilaterale cu Marea Britanie, cu Statele Unite”, a precizat Pristaiko. „În principal, căutăm şi alte aranjamente care să ne permită să supravieţuim în situaţia de acum”, a adăugat el.

Întrebat din nou dacă Ucraina renunţă la planurile de a intra în NATO, el a spus: „Nu”.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Un câine care a căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri a fost salvat de pompieri

Mon Feb 14 , 2022
Intervenţia pompierilor prahoveni a avut loc duminică 13 februarie, în comuna prahoveană Măneşti. Câinele se pare că era căzut în fântâna adâncă de 25 de metri de cel puţin două ore. Pentru a recupera căţelul a fost nevoie ca unul dintre pompieri să coboare în tubul din beton, ajutat de […]