Alexandru Rafila spune că în două, trei săptămâni am putea scăpa de purtarea măștii pe stradă. Există, însă, o condiție

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, luni, că în două, trei săptămâni am putea scăpa de purtarea măștii pe stradă. Totul depinde, însă, de numărul infecțiilor zilnice și de cifra persoanelor internate la Terapie Intensivă.

„Într-un interval de două, trei săptămânii s-ar putea întâmpla acest lucru (să se renunțe la masca de protecție în aer liber – n .red.), dacă scade consistent numărul de cazuri noi și numărul persoanelor de la Terapie Intensivă. (…) Părerea mea e că vom avea o scădere a pacienților de la ATI în șapte, zece zile”, a spus, luni, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a precizat că, cel mai probabil, masca va fi purtată, în continuare în spațiile închise.

„E o măsură care poate fi luată când vedem că lucrurile intră în normal. Scoaterea măștilor ar fi o primă măsură, dar nu în spațiile închise pentru că vine primăvara, lumea iese din case. Nu vreau să mă hazardez, să fac pronosticuri, dar cred că aceasta ar putea să fie o măsură luată după ce vedem că lucrurile reintră în normal în ceea ce privește îmbolnăvirile și scăderea este consistentă”, a spus sursa citată.

De asemenea, el a afrmat că, deocamdată, nu există un calendar după care vor avea loc relaxări ale restricțiilor.

„Nu avem un astfel de calendar. Nu avem motive să avem un astfel de calendar. Situația din spitale e serioasă”, a punctat ministrul Sănătății.

sursa:gandul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cum s-a înecat Cristi în apa de un metru adâncime la Therme Balotești. „Efectiv a căzut din picioare”

Mon Feb 14 , 2022
Cristi, un băiat de 17 ani, s-a înecat după ce a leșinat într-o piscină de la Therme, unde apa are puțin peste un metru. Verișorul lui nevăzător era lângă el și a cerut imediat ajutorul, speriat că nu-i mai răspunde.  Cristi era însoțit de unchiul şi verișorii săi la centrul de […]