Activiștii pentru mediu germani blochează autostrăzile, lipindu-și mâinile cu adeziv de asfalt. „Dacă facem doar acțiuni cuminți, reacția politicienilor va fi prea lentă”

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

În Germania s-a încheiat cea de-a treia săptămână consecutivă de proteste pentru climă, prin blocarea traficului rutier în Berlin și alte orașe. Scopul acțiunilor desfășurate de gruparea activistă „Ultima generație” este adoptarea unei legi privind limitarea risipei alimentare şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din agricultură. Corespondenta Libertatea din Berlin, Doina Proorocu, a urmărit reacțiile presei și ale publicului german.
„Trăim oricum în lumi paralele. În timp ce starurile pășeau pe covorul roșu de la Berlinale, alții se pregăteau să își lipească din nou mâinile goale la ieșirile pe autostrăzi”, notează Anke Myrrhe, redactor-șef adjunct al cotidianului berlinez Tagesspiegel. Starurile de film și noile staruri ale mișcărilor de protest pentru climă concurează pentru atenția publicului și a presei din Germania de trei săptămâni deja. Cei din urmă au iscat un val de critici și controverse, fiindcă „țara nu mai vorbește despre nimic altceva” și au semănat discordie atât la nivel federal, în coaliția de guvernare, cât și la nivelul landului Berlin. Politicienii s-au lansat în dezbateri nervoase cu privire la ce e permis și ce nu să faci, în spațiul public, pentru a susține o cauză. În ultimele trei săptămâni au fost înregistrate aproximativ 40 de astfel de proteste doar în Berlin și în jur de alte zece în restul țării. Demonstranții, organizați în general în grupuri de zece persoane, blochează ieșirile de pe autostradă în puncte-cheie ale orașului, lipindu-și mâinile cu adeziv de asfalt. Înregistrări cu protestatari bruscați sau agresați de șoferii blocați în trafic au început să circule pe internet. Odată ajunsă la fața locului, poliția îi desprinde pe activiști de asfalt folosind ulei și acetonă și îi duce la secție, unde sunt puși sub acuzare și, în anumite cazuri, reținuți peste noapte, pentru a nu organiza noi acțiuni.

 

sursa:libertatea.to

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Războiul informațiilor în criza din Ucraina: în lupta cu Putin, SUA îi dezvăluie repetat fiecare mișcare posibilă

Mon Feb 14 , 2022
Scopul acestei neobișnuite campanii de dezvăluiri este de a amâna posibila invazie, de a-l face pe liderul de la Kremlin să regândească costurile politice, economice și umane ale unei astfel de acțiuni militare sau de a-i îngreuna capacitatea de a justifica războiul, spun experții citați de New York Times. După […]