Trei moldoveni, reţinuţi într-un dosar de escrocherie de peste 7,5 milioane de lei

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, oamenii legii investighează un grup de persoane specializat în escrocherii, care a prejudiciat atât companii, cât şi particulari cu peste 7,5 milioane de lei.
Mai exact, urmare a şase luni de investigaţie, oamenii legii au stabilit că pe parcursul anilor 2020-2021, mai multe persoane dintr-o companie au convenit cu administratorii altei companii din Moldova să dobândească ilicit bunurile altor persoane.   Astfel, sub pretextul menţinerii relaţiilor economice de lungă durată şi în scopul livrării produselor agricole importate din Ucraina, trei angajaţi ai acestor companii au cerut şi au primit de la mai multe companii şi persoane peste 7,5 milioane lei, pretinşi „în avans.” Până în ziua de azi, însă, păgubiţii nu şi-au primit produsele agricole promise.   Urmare a 13 percheziţii la proprietăţile imobile şi mobile ale suspecţilor au fost depistate şi ridicate: telefoane mobile, carduri bancare din Moldova şi Ucraina, tehnică de calcul, înscrisuri de ciornă, cartele telefonice, contracte, ştampile – inclusiv ale unor întreprinderi înregistrate în zone off-shore.

Suspecţii, trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 36 şi 69 ani, au fost reţinuţi, iar pe parcursul investigaţiilor aceştia se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.   În continuare, oamenii legii desfăşoară acţiuni de urmărire penală şi măsuri de investigaţii pentru consolidarea probelor şi identificarea altor persoane care au avut de suferit în urma acţiunilor ilegale.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mircea Rusu va juca alături de Horaţiu Mălăele în spectacolul „Dineu cu proşti”, din nou pe afiş la TNB

Fri Feb 11 , 2022
Cel mai longeviv spectacol al Teatrului Naţional „I.L.. Caragiale” Bucureşti, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, regizat de Ion Caramitru în anul 2010, revine, în zilele de 18, 19 şi 20 februarie, de la ora 20.00, la Sala „Ion Caramitru”. În calitatea lui de interpret al rolului principal – François, […]