Soldaţii americani, întâmpinaţi la Baza Kogălniceanu de Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

La Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu a ajuns şi convoiul militar american ce a intrat miercuri noaptea pe teritoriul României prin Vama Nădlac.
Klaus Iohannis şi secretarul general al NATO vor merge vineri, 11 februarie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, locul unde sosesc şi trupele americane.    La eveniment va participa şi Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.   Primele convoaie cu tehnică militară SUA, care fac parte din Task Force (TF) Cougar, au intrat în România în seara zilei de miercuri, 9 februarie.    Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare, s-au deplasat pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Mihail Kogălniceanu.
În paralel, primele zece autocare care transportă militari americani din 2nd Squadron, 2nd Cavalry Regiment şi care luptă sub sloganul „Toujours Pret” („Mereu pregătiţi) au intrat în România prin punctul de trecere de la Vama Nădlac.   Numărul blindatelor Stryker (în diverse variante) dislocate de unitatea americană în România nu a fost comunicat oficial, dar trebuie spus că, în mod normal, o astfel de unitate este formată din 130 de astfel de vehicule de transport pentru infanterie, 9 vehicule cu rachete ghidate antitanc, 27 de vehicule de evacuare medicală, 12 vehicule de genişti, 32 de vehicule de comandă, 36 de vehicule cu mortiere de 120 mm, 56 de vehicule de recunoaştere, 13 vehicule de sprijin împotriva incendiilor, 3 vehicule de recunoaştere NBC (nuclear, bacteriologic, chimic) şi 12 Stryker dotate cu tun de calibrul 105 mm. Vehicule complexe, blindatele Stryker au şi un preţ pe măsură, de peste 4,9 milioane de dolari. Au un blindaj de 14,5 milimetri şi ca armament principal pot fi dotate cu o mitralieră grea de 12,7 milimetri, un lansator de rachete ghidate antitanc, un aruncător de grenade de 44 de milimetri montat într-o turelă telecomandată, un tun de 30 de milimetri Mk44 Bushmaster II sau chiar cu un tun de 105 mm. Stryker mai poate fi echipat pentru misiuni de recunoaştere, ca vehicule de comandă sau pentru evacuare medicală.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Sentinţă executorie! Antena 3 şi Mihai Gâdea au pierdut procesul cu Liiceanu şi trebuie să-i plătească 20.000 de euro, daune morale

Fri Feb 11 , 2022
Postul de televiziune Antena 3 şi Mihai Gâdea au pierdut procesul cu Gabriel Liiceanu. Părţile pârâte trebuie să îi plătească acestuia 20.000 de euro, daune morale, dar şi alte cheltuieli de judecată în valoare de peste 6.000 de lei. Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa miercuri, dar care nu […]