Rafila: Din martie am putea renunţa la certificatul verde. Purtarea măştii în interior va fi printre ultimele restricţii ridicate

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că în doar câteva săptămâni s-ar putea să se ajungă la o rată de infectare de 1 la mie şi să avem relaxări considerabile. Din martie s-ar putea renunţa la certificatul verde şi posibil să fie ridicată şi starea de alertă.
Obligativitatea purtării măştii de protecţie în interior va fi însă printre ultimele restricţii care vor fi eliminate de autorităţi, a mai precizat ministrul. Opinia mea este că şi scăderea aceasta va fi cel puţin la fel de rapidă ca şi creşterea. Creşterea a fost timp de circa 5-6 săptămâni, începând cu sfârşitul anului 2021 – începutul anului 2022, şi probabil că într-un interval de timp similar sau puţin mai scurt vom ajunge la valorile înregistrate la jumătatea lunii decembrie. Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem – un interval de patru săptămâni socotit de-acum, de la data de 10 februarie”,  a spus Alexandru Rafila.  El spune că datele ultimelor zile par să indice o inversare a tendinţei şi trecerea actualului val al pandemiei pe un trend descendent, iar această descreştere va fi rapidă.
El spune că datele ultimelor zile par să indice o inversare a tendinţei şi trecerea actualului val al pandemiei pe un trend descendent, iar această descreştere va fi rapidă. „Avem trei zile de scădere consecutivă care sunt însoţite şi de scăderi la nivelul spitalelor. Ştiţi că am discutat de mai multe ori apropo de data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs, practic, inversarea tendinţei. Este un lucru bun şi probabil că trei-patru săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă. Să sperăm că rămâne aşa”, a spus ministrul sănătăţii. Rafila a vorbit de un studiu care a fost făcut la nivel naţional, în care mai mult de 350 de probe prevalate de la pacienţi internaţi la ATI au fost secvenţiate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, iar rezultatele arată că una din opt persoane care sunt internate la ATI au infecţie cu tulpina Delta, ceea ce confirmă că Omicron este varianta dominantă.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ședință de urgență la Dinamo » Flavius Stoican și Iuliu Mureșan vor fi dați afară: „A plecat deja, e definitiv!”

Fri Feb 11 , 2022
Dinamo – CSU Craiova 1-6. DDB îl vrea înapoi la echipă pe Dusan Uhrin, în timp ce Flavius Stoican și Iuliu Mureșan se pregătesc să-și facă bagajele. CH confirmă, printr-un mesaj scurt postat pe pagina de Facebook, că Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo. „Iuliu Mureșan a plecat spre Cluj […]