Macron ar fi fost ţinut la distanţă de Putin, în timpul vizitei sale la Moscova, pentru că a refuzat un test PCR în Rusia

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat solicitarea Kremlinului de a efectua un test COVID-19 în Rusia înainte de a se întâlni luni cu preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit a două surse din anturajul lui Macron, a dezvăluit Reuters.
Este motivul pentru care cei doi lideri ar fi păstrat o distanţă socială mare, având în vedere protocolul sanitar strict al Moscovei, menit să-l protejeze pe liderul de la Kremlin.   Cele două surse, informate cu privire la protocolul sanitar al preşedintelui francez, au declarat pentru Reuters că Macron a fost pus în faţa unei alegeri: să accepte efectuarea unui test PCR de către autorităţile ruse sau, dacă nu, să respecte o distanţare socială strictă, ceea ce înseamnă că nu poate sta aproape de Vladimir Putin.   „Ştiam foarte bine că asta însemna fără strângeri de mână şi acea masă foarte lungă. Dar nici nu puteam accepta ca ei să pună mâinile pe ADN-ul preşedintelui”, a spus una din surse.   A doua sursă a confirmat faptul că Macron a refuzat să facă testul în Rusia, după ce făcuse un test PCR în Franţa înainte de plecare şi un test antigen rapid odată ajuns în Rusia. Acesta din urmă a fost efectuat de doctorul său.

„Ruşii ne-au spus că Putin trebuie să fie menţinut într-o bulă sanitară strictă”, a dezvăluit aceasta   Masa lungă de patru metri la care au discutat luni cei doi şefi de stat a fost subiect de speculaţii diplomatice legat de prăpastia dintre Rusia şi Occident, în contextul tensiunilor actuale în jurul Ucrainei.

 

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce avere a ajuns să aibă Maria Sharapova, la doi ani după ce s-a retras din tenis

Fri Feb 11 , 2022
Retrasă din tenis la începutul lui 2020, Maria Sharapova (34 de ani) are în continuare contracte de publicitate cu mai multe branduri de renume. Conform Celebrity Net Worth, averea Mariei Sharapova la începutul lui 2022 se ridică la 180 de milioane de dolari americani. “Masha” este pe locul 3 în topul câștigurilor din tenis, după Serena […]