Grevă la uzina de armament din Cugir. Sute de muncitori au oprit lucrul şi cer salarii şi condiţii de muncă

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

O grevă spontană a izbucnit vineri dimineaţă, 11 februarie, la Uzina Mecanică Cugir, societatea din subordinea MInisterului Economiei cu obiect de activitate în domeniul producţiei de muniţie şi armamanet.
Câteva sute de oameni de la „Fabrica de sus”, care lucrează pe secţiile de armament şi muniţie, au oprit lucrul şi au ieşit în faţa fabricii într-un protest spontan generat de salariile foarte mici.   Muncitorii susţin că au salarii sub 2.000 de lei chiar dacă au peste 30 – 35 de ani vechime, în condiţiile în care aceştia lucrează pe secţii în condiţii speciale, în producţia de armament şi de muniţie. De asemenea, oamenii se plâng şi de condiţiile dificile în care sunt nevoiţi să lucreze.    „Din anul 2020 nu am avut nicio creştere salarială. La noi s-au făcut doar hârtii, noi nu mai avem încredere şi vrem să vorbim cu domnul director general să ne asigure că vom aveam creşteri începând cu luna februarie. Nu vrem să cerşim, nu vrem banii nimănui. Ne dorim respect, să avem de lucru să ne câştigăm o pâine, să ne creştem copiii”, a spus un angajat, citat de alba24.ro.   Oamenii scandează „Hoţii, hoţii”, „Vrem salarii”, „Nu cedăm”, „Jos mafia”, „Vrem dreptate”. Angajaţii solicită să vină conducerea fabricii la discuţii. „După 40 de ani de servici mergem cu minimul pe economie acasă. Am luat 1.300 de lei, vi se pare normal la inflaţia care e?”, a afirmat un alt muncitor.

sursa;adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce mult a crescut fiul Mihaelei Rădulescu. Ayan este un bărbat în toată firea şi şi-a scos mama în oraş, la New York

Fri Feb 11 , 2022
Timp de calitate petrec Mihaela Rădulescu şi Ayan la New York. Diva de la Monaco se răsfaţă cu plimbări, sesiuni de shopping şi mese gustoase. Cu foarte multă nostalgie, Mihaela l-a pozat pe Ayan, în vârstă acum de 17 ani, şi a scris: ”Gata cu magazinele de copii.” Cu siguranţă […]