Criza ruso-ucraineană. Imagini prin satelit arată noi acumulări de trupe ruse în Crimeea

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Compania privată americană Maxar Technologies a publicat noi imagini cu desfăşurările de trupe ruse la mai multe situri, şi anume în Crimeea anexată, vestul Rusiei şi Belarus.

În ciuda eforturilor diplomatice intense din partea NATO, SUA şi guvernelor occidentale, Rusia continuă să maseze trupe în apropierea Ucrainei, în mai multe locaţii, relatează Reuters.   Imagini din satelit publicate de Maxar Technologies şi care nu au putut fi verificate independent de Reuters, surprinse miercuri şi joi, arată desfăşurări noi de trupe şi de armament în mai multe locuri din Crimeea anexată, vestul Rusiei şi Belarus.   Noi trupe şi echipament au fost aduse în Crimeea la aeroportul militar Oktiabroskie, la nord de oraşul Simferopol, dar şi la baza Novozernoie, respectiv în apropierea oraşului Slavne, în nord-vestul peninsulei.   În Belarus, unde Rusia efectuează exerciţii militare de anvergură, Maxar a identificat noi desfăşurări de trupe, vehicule militare şi elicoptere la aeroportul militar Ziabrovka, la doar 25 de kilometri de graniţa cu Ucraina.   Într-o declaraţie trimisă prin e-mail joi seara, compania americană că o mare desfăşurare de trupe şi forţe a sosit recent în zona de antrenament Kursk din vestul Rusiei, la aproximativ 110 km la est de graniţa cu Ucraina.

Rusia nu a dezvăluit câte trupe a desfăşurat, susţinând că are dreptul de a muta forţele pe teritoriul său după cum crede de cuviinţă.   Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut, joi, cetăţenilor americani să părăsească imediat Ucraina din cauza unei posibile invazii ruse.   „Cetăţenii americani ar trebui să plece, ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume”, a spus Joe Biden într-un interviu pentru NBC, referindu-se la armata rusă. “Este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea scăpa rapid de sub control”, a adăugat el.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

O fetiţă cu sindrom Down din Macedonia de Nord, dusă la şcoală de preşedintele ţării, într-un gest de susţinere după ce părinţii colegilor n-au vrut-o în clasă

Fri Feb 11 , 2022
O fetiţă de 11 ani din Macedonia de Nord, care suferă de sindromul Down, a fost dusă la şcoală de preşedintele ţării.  Gestul a fost făcut după ce părinţii colegilor fetei au refuzat să-şi mai lase copiii în aceeaşi clasă cu aceasta. Preşedintele Stevo Pendarovski a dus-o pe micuţa Embla […]