Când era condamnat pentru luare de mită, un fost manager de spital era pus de Ministerul Sănătății într-un proiect cu Banca Mondială: „Nu avea treabă cu corupția”

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Bogdan Păltineanu nu apărea în vreo funcție la Spitalul Bagdasar-Arseni în 2019, când Ministerul Sănătății, condus pe atunci de Sorina Pintea, se consulta oficial cu el. El se afla în perioada de ispășire a pedepsei primite în 2017, una peste care se suprapuneau condamnarea la închisoare cu suspendare și 5 ani de interdicții, printre care și exercitarea postului de manager. Acum, el este angajat oficial în același spital unde a luat mită.
Fostul manager al Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală, condamnat în 2017 pentru luare de mită, era omul de legătură între același spital și Ministerul Sănătății după numai doi ani. În 2019, în timp ce își ispășea pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare, suprapusă unei perioade de interdicții de 5 ani de a ocupa o funcție de conducere, Bogdan Păltineanu lucra împreună cu Ministerul Sănătății într-un proiect cu Banca Mondială. Scopul final: realizarea unui centru de mari arși la Bagdasar-Arseni, tocmai spitalul de unde fusese săltat de procurori când era manager. Bogdan Păltineanu a fost reținut de DNA pe 9 iunie 2016. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că fusese acuzat că a luat mită între 5% şi 10% din valoarea unor contracte pentru reactivi de laborator şi truse de diagnostic, unele fiind încheiate inclusiv cu firmele lui Dorin Cocoș. Unele fapte fuseseră comise când Păltineanu era manager al Institutului Ana Aslan din Capitală, de unde, în 2015, a trecut la Bagdasar. În 2017, fostul manager Păltineanu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și a primit interdicție de 5 ani „de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată”. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București.

 

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Adrian Câciu: TVA la energie ar putea fi redus la 5%

Fri Feb 11 , 2022
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că TVA la energie ar putea fi redusă la un nivel de 5%. „TVA la energie ar putea fi redus la un nivel de 5%”, a spus vineri ministrul Finanţelor în cadrul unei conferinţe în care a prezentat mai […]